Engesvang får ekstra præst

På grund af befolkningstilvæksten i Engesvang får sognet 20 procent mere præstelig betjening

17. februar 2021, 14.00

Der kommer en ny præst til Engesvang.

ENGESVANG Engesvang får en ekstra præst. Ikke en hel præst men del i en præst. Der er netop opslået en præstestilling, hvor det i jobbeskrivelsen ligger, at 20 procent af tiden skal gå med at være præst i Engesvang.

Det oplyser menighedsrådsformand Vibeke Steen.

- Det er faktisk flere år siden, at vi gjorde opmærksom på, at befolkningstallet i Engesvang Sogn er ved at være så stort, at det er for meget for en enkelt præst. Det er jo endnu mere aktualiseret nu, når der er så stort boligbyggeri i Engesvang, at kommunen nu vil udstykke nye byggegrunde næsten ved siden af kirken, siger Vibeke Steen.

Hun fortæller, at muligheden for udvidelsen for den kirkelige betjening i Engesvang kom i forbindelse med omlægning af hjælpepræstestillingen i Bording. Der har man i mange år haft en stilling på 40 procent, der var delt med sogne i Herning Provsti. Ikast-Brande provsti fandt bevilling til selv at finansiere de 60 procent, hvor af de 20 procent altså er i Engesvang og 40 procent som studenter- og ungdomspræst i Ikast.

- Stillingen er netop slået op med ansøgningsfrist til marts. Derefter håber vi at kunne have den nye præst ansat engang i maj. Vi ved endnu ikke, hvordan stillingen skal udmøntes her i Engesvang. Det skal jo ske i nært samarbejde med vores fuldtidssognepræst Cecilie Smith-Petersen, og hun er desværre i øjeblikket sygemeldt. Fra 1. marts begynder Cecilie igen i sit embede på nedsat tid, og så skal hun være med til at planlægge, hvordan den nye præst kan gøre gavn i sognet, siger Vibeke Steen.