Da dronningen så på kunst

Lysbro Kunst havde tirsdag formiddag besøg af dronning Margrethe. Det vakte stor begejstring hos stedets kunstnere

4. september 2018, 13.11

Dronning Margrethe ankom vinkede til Lysbro Kunst, hvor mange var mødt frem med flag for at hilse på dronningen. 22-årig Megan E. B. Caufield var blomsterpige og skulle overrække buketten til dronningen. Foto: Martin Ballund

Lysbro En 22-årig blomsterpige pyntet med spænde i håret, armbånd, halskæde og iført en smuk hvid kjole og Silkeborgs måske allerstørste smil.

Det syn mødte dronning Margrethe tirsdag formiddag, da hun ankom til Lysbro Kunst, der er et aktivitetstilbud for fysisk og psykisk handicappede.

Blomsterpigen var Megan E. B. Caufield, og inden dronningen kom, var Megan E. B. Caufield så spændt, at hun slet ikke kunne stå stille. Hun hoppede rundt foran Lysbro Kunst og skiftevis nejede og øvede sig i at sige velkommen til majestæten og overrække blomsterne, der passende nok havde fået selskab af et par malerpensler i buketten.

Til generalprøven forud for dronningens besøg havde Megan E. B. Caufield endda givet den, der spillede dronning et kæmpe knus, for det kan være svært at styre følelserne, når man møder en kongelig. Derfor var flere meget spændte på, hvordan selve blomsteroverrækkelsen ville finde sted, når den rigtige dronning stod foran blomsterpigen med de mange følelser. Og da dronning Margrethe endelig ankom og kunstnerne fra Lysbro Kunst stod klar til at flage sammen med blandt andre børnehavebørn med hjemmelavede kroner på hovederne og ældre med flag i hænderne, så gik blomsteroverrækkelsen perfekt og lige efter reglerne - selvom det selvfølgelig havde været lidt herligt med et kongeligt knus, hvor følelserne kunne få frit løb.

- Hun fik ikke et knus i dag, for det måtte jeg ikke. Nej. Det havde jeg fået at vide. Men hun så flot ud. Med hat og det hele, sagde Megan E. B. Caufield og fortsatte:

- Jeg kan godt lide at spille fodbold. Måske kan dronningen også det, men ikke lige i dag. Det var fremragende at møde hende.

Besøg i værkstederne...