Nyt drama: Silkeborg-Voel sled sig til point i Aarhus

Silkeborg-Voel var på hælene i første halvleg, men rakte ud efter sejren i slutfasen mod Aarhus United

Udgivet:25. januar 2023, 21.42

Læsetid:2 minutter

Helene Kindberg blev topscorer med ni mål mod Aarhus United, men brændte en stor chance til sidst. Foto: Henrik Ole Jensen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist| maa@midtjyllandsavis.dk

2 måneder siden

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel spiller ofte tætte kampe mod Aarhus United, og onsdagens opgør i den gamle stadionhal i Aarhus blev ingen undtagelse. Efter en medrivende og nervepirrende afslutning sluttede opgøret 25-25.

Begge hold havde offensive problemer i en målfattig indledning, men efter godt syv minutters spil blev Eira Aune ramt af kampens første udvisning, og det udnyttede værterne ved at bringe sig foran med 4-2.

Et par store redninger fra Filippa Idéhn gav Silkeborg-Voel muligheden for at udligne, men tekniske fejl fra Helene Kindberg, Andrea West Bendtsen og Natasja Andreasen kostede dyrt. I stedet kunne østjyderne øge til 8-5 efter 16 minutter, og det begyndte at ligne en svær aften for Jakob Andreasens tropper, da Aarhus United bragte sig foran med 14-9.

Gæsterne var ramt af skader i bagkæden, hvor Sofie Bæk Andersen, Thea Rasmussen og Carla Høck Thomsen sad ude med skader. Førstnævnte var især savnet i offensiven, hvor Helene Kindberg tog en masse ansvar. Med seks scoringer før pausen havde højrebacken stor andel i, at Silkeborg-Voel fortsat var med i kampen ved pausestillingen 14-12.

Hjemmeholdet åbnede anden halvleg med en scoring, men Silkeborg-Voel kom med et stærkt modsvar og reducerede hurtigt føringen til et enkelt mål. Men aarhusianerne trak fra igen, og efter 42 minutters spil stod der 20-17 på måltavlen.

Helene Kindberg og Natasja Andreasen holdt dog gæsterne inde i kampen, og som anden halvleg skred frem, meldte Eira Aune sig også mere ind. Først satte den norske profil Mathilde Kristensen op til scoring fra stregen, og med godt 10 minutter tilbage på uret tog hun sagen i egen hånd og reducerede til 23-22.

Seks minutter før tid kom udligningen, da Natasja Andreasen gjorde det til 24-24, og i det efterfølgende angreb sendte Helene Kindberg gæsterne i front for første gang siden stillingen 0-1.

De sidste minutter var præget af nervøsitet og fejl i begge, men gæsterne stod i en god position, da Jakob Andreasen tog timeout ved stillingen 25-25 med 54 sekunder igen. Men efter et gennembrud brændte Helene Kindberg på Aarhus-keeper Louise Bak Jensen, og 16 sekunder før tid var det hjemmeholdets tur til at tage timeout. Aarhus United formåede dog ikke at score, og Silkeborg-Voel kunne dermed tage et enkelt point med hjem til Søhøjlandet.

Indlæser debat