De mobile teststationer kommer til Hammel og Ulstrup

Nu bliver det igen muligt at blive testet for coronavirus lokalt

15. januar 2021, 11.38

Mange blev testet, da en mobil teststation besøgte Hammel for nylig. Nu bliver det igen muligt at få lavet coronaprøver lokalt. Foto: Favrskov Kommune

HAMMEL/ULSTRUP Teststationerne i Hammel og Hadsten tidligere i januar var ifølge Favrskov Kommune en stor succes, hvor mere end 4000 borgere blev testet.

Derfor har man ønsket at få de mobile testenheder tilbage til lokalområdet, og i den kommende uge vil det ikke bare være muligt at blive testet i Hammel og Hadsten som tidligere, men også i Ulstrup og Hinnerup.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup håber at den geografiske tilgængelighed gør, at endnu flere borgere i Favrskov vil blive testet.

Læs også
Teststation tiltrak mange: Nu arbejder kommune for nye testenheder lokalt
+Abonnement

- Det er meget vigtigt, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus, så vi hurtigst muligt får stoppet eventuelle smittekæder. Så det er bare med at få bestilt en tid til test, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet. Det gælder også, hvis man møder fysisk på arbejde og her omgås andre – også selv om man ikke har symptomer. Det kan også være en god idé at blive testet, hvis man skal være sammen med en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, siger Jan Kallestrup.

De mobile teststationer udfører PCR-tests, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre. Svaret på testen fås på sundhed.dk inden for et-to døgn.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet på de mobile teststeder, idet personalet ikke er uddannet til at teste børn under 12 år.

Der kan allerede nu bestilles tid til test på coronaprover.dk.

BEC

Her kan du blive testet

Covid-19-test i Favrskov Kommune 18.-22. januar 2021 – alle dage kl. 9-16

Hammel: 20.-22. januar (onsdag, torsdag og fredag)

Hammel Idrætscenter, Thorsvej 4, 8450 Hammel

Ulstrup: 21.-22. januar (torsdag og fredag)

Ulstrup Hallerne, Hal 1, Nattergalevej 10, 8860 Ulstrup

Hinnerup: 18.-19. januar (mandag og tirsdag)

Rønbæk Idrætscenter, Ådalsvej 96, 8382 Hinnerup

Hadsten: 19.-20. januar (tirsdag og onsdag)

Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Hadbjergvej 12, 8370 Hadsten

Der kan testes 225 personer hvert sted pr. dag.