Silkeborg-Voel sled sig til sejren i uskønt drama

Stine Bonde storspillede i den smalle hjemmesejr over Aarhus United

Udgivet:09. september 2022, 20.07

Læsetid:2 minutter

Silkeborg-Voel møder Sønderjyske i sæsonens første ligakamp. Jysk Arena. Foto: Martin Ballund

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Efter det klare nederlag i mandags mod Ikast kom Silkeborg-Voel fredag aften tilbage på sejrssporet i kvindernes liga.

På hjemmebane blev det til en hård tilkæmpet 22-20-sejr over Aarhus United i en kamp, der aldrig blev nydelse at overvære for publikum i Jysk Arena.

Silkeborg-Voel skulle vente helt til sidste minut, før kampen var afgjort, og havde det ikke været for målvogter Stine Bonde, var det næppe endt med en sejr til hjemmeholdet.

Hun blev kampens spiller med en imponerende redningsprocent på 46.

Første halvleg blev en meget uskøn affære i Jysk Arena med alt for mange fejl og afbrændere fra begge lejre.

Silkeborg-Voel lagde skidt ud ved at komme bagud 1-3, og først efter 11 minutter kom holdets første føring, da Natasja Andrasen scorede på straffe til 5-4.

Værterne spil flød dog ikke, og meget sigende var profilerne Eira Aune og Helene Kindberg efter 21 minutters spil endnu ikke kommet på måltavlen.

På det tidspunkt var stilingen 7-9, men takket være en stærkt spillende Stine Bonde, der i første halvleg havde en redningsprocent på 41, hang Silkeborg-Voel på ved pausen, hvor måltavlen viste 10-10.

I anden halvleg fortsatte Stine Bonde med at imponere i målet, og hendes redninger var stærkt medvirkende til, at hjemmeholdet fem minutter kom foran 13-11.

Men så vendte de store fejl og de brændte skud tilbage hos Silkeborg-Voel. Den unge fløj Maja Laursen stod for to af afbrænderne, og med 18 minutter tilbage var stillingen forvandlet til 15-16.

Silkeborg-Voel svarede dog hurtigt igen. Eira Aune og Helene Kindberg var nu ved at blive varme, og det så lovende ud, da sidstnævnte 10 minutter før tid scorede til 21-18.

Men trods storspil af Stine Bonde skulle det alligevel blive spændende i Jysk Arena, hvor hjemmeholdet nu havde fået meget svært ved at score på den indskiftede veteran Sabine Englert.

Efter knap 57 minutters spil før var stillingen 21-20, og kun et stolpeskud fra Mathilde Neesgaard forhindrede gæsterne i at udligne.

Voel-træner Jakob Andreasen tog en timeout med lidt over to minutter tilbage. Kort efter lavede Sofie Bæk Andersen en angrebsfejl, men Aarhus United formåede ikke at udligne, og tre sekunder før tid scorede højrefløjen Annika Jakobsen i stedet til slutresultatet 22-20.

Kønt var det ikke, men Silkeborg-Voel fik de to point i lokalopgøret, der var en forsmag på kvartfinalen i pokalturneringen, hvor de to klubber mellem jul og nytår mødes i Silkeborg.

Indlæser debat

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere