Tredje sejr på stribe: SIF er i top-4

Silkeborg IF havde heldet og vandt på 2-1 i Randers på to mål af topscorer Nicklas Helenius

Udgivet:19. april 2022, 20.54

Læsetid:2 minutter

Silkeborg IF’s spillerne jubler, efter Nicklas Helenius har udlignet til 1-1. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

1 år siden

FODBOLD Silkeborg IF kan for alvor skimte europæisk fodbold i det fjerne, efter mandagens opgør i Randers blev vundet med 1-2. Der sender SIF op på fjerdepladsen - fire point fra bronzemedaljerne.

SIF-topscorer Nicklas Helenius scorede begge mål efter to perfekte oplæg fra Nicolai Vallys.

I de første 40 minutter var der ellers ikke meget, der tydede på en sejr til gæsterne, der traditionelt har det svært i Randers.

Hjemmeholdet satte sig også på spillet fra start, mens SIF havde svært ved at holde fast i bolden. Både Jakob Andreasen og Vito Hammershøj-Mistrati havde store muligheder i det første kvarter. men SIF-keeper Nicolai Larsen var stærkt spillende og reddede SIF’erne i begge situationer.

Gæsterne blev ikke for alvor farlige på Cepheus Park, og så kom straffen i den anden ende.

Lukas Engell blev efter 26 minutter snydt alt for nemt på kanten af Björn Kopplin, der sparkede fladt ind foran mål, hvor Vito Hammershøj-Mistrati nemt kunne score bag SIF-keeperen.

Efterfølgende blev det mere jævnbyrdigt, men SIF’erne havde svært ved at skabe de store muligheder, og efter 36 minutter var SIF heldig med ikke at komme bagud med 2-0. SIF-keeper Nicolai Larsen nåede ikke op til et indlæg, og i stedet headede Frederik Lauenborg mod mål. På stregen dukkede Tobias Salquist imidlertid op og fik sparket væk. Det var tung Randers-dominans.

Men så vendte kampen, og ud af ingenting udlignede SIF efter 40 minutter. Et hurtigt kontraangreb endte hos Nicolai Vallys, der serverede bolden perfekt på midten til topscorer Nicklas Helenius, der sendte det flade indlæg i nettet til 1-1.

Det var langt fra retfærdigt, men to minutter senere kopierede SIF bedriften. Vallys hamrede et igen et fladt indlæg på tværs, og her sendte topscorer Helenius igen bolden i nettet - med sit 16. sæsonmål, og så stod der 1-2, selvom hjemmeholdet havde været klart bedst.

Det rystede Randers-holdet, og Stefan Thórdarson nåede at have et stort tilbud, inden de to hold gik til pause.

Thórdason kom ikke ud til anden halvleg. I stedet sendte SIF-træner Kent Nielsen Robert Gojani ind for SIF, der kom noget bedre ud til anden halvleg.

10 minutter efter pausen var Helenius også uheldig med ikke at fuldende et hattrick, da han sparkede på en ripost, men Patrick Carlgren fik skubbet bolden over på stolpen.

Med 10 minutter igen var Helenius igen farlig med et godt hovedstød efter hjørnespark, men Carlgren reddede sikkert.

SIF-træner Kent Nielsen sendte Andreas Oggesen og Søren Tengstedt ind med seks minutter igen for Sebastian Jørgensen og Anders Klynge. Det skete, mens hjemmeholdet forsøgte at presse spillet op i SIF’s felt. Nicolai Larsen måtte også diske op med en god redning, da Stephen Odey headede på mål tre minutter før tid, men SIF holdt hjem og erobrede fjerdepladsen.