Midtjyske Meninger: Kan der forberedes bedre?

10. juni 2021, 11.54

Så godt som hver dag, er der artikler i avisen om nogle, der er utilfredse og nogle, der demonstrerer. Der er altid utilfredshed, måske berettiget, måske uberettiget. Der er altid nogle, der føler sig kørt over. Det gælder faktisk altid, hvis noget skal ændres eller nyt, der skal laves.

Det er så trist, at det er hverdagen, og derfor er spørgsmålet, kan det forhindres eller i hvert fald minimeres. Forhindres tror jeg faktisk ikke på, for der findes jo altid brokkehoveder og kværulanter, og det findes der ingen medicin mod.

Det er som oftest i sager, hvor kommunen er involveret, at problemerne opstår. Kan det tænkes, at man fra samme side kunne lave bedre og mere langsigtede planer, så borgerne bedre kunne forholde sig til de faktiske tilstande? Kunne man gøre kommunale informationer mere og lettere forståelige for almene mennesker, så der ikke er så mange ting, der kommer bag på folk? Kunne det tænkes, at der ikke blev givet så mange dispensationer fra bl.a. lokalplaner, så man kan regne med den lokalplan, der ligger tilgængelig, og som man handler i tiltro til? Kunne det tænkes, at man lavede flere og større grønne områder mellem erhvervsområder og parcelhusområder, så der blev mere luft imellem?

Jeg kan absolut sagtens sætte mig ind i, hvor ærgerligt det er, at få taget en god udsigt fra ens ejendom. Men udsigt er ikke langtidsholdbar. I en almindelig parcelhushave vokser træer og buske med lynets fart, og det tager både udsigt og sol og giver mange andre ulemper for naboerne. Så skal der i lokalplanerne styres helt ned i mindste detalje om, hvor højt dette og hint må være, og det ønsker vi vel heller ikke.

Kunne det tænkes, at alle satte sig lidt bedre ind i hvilke regler der gælder, og hvad de betyder netop for det område, hvor man ønsker at købe eller bygge? Jeg er bange for, at for mange ikke gør det på forhånd.

Kommunen har pligt til at udvikle og dermed foretage de nødvendige beslutninger, der skal til, for at det sker. Det gælder grunde, veje, institutioner osv., og det vil alt andet lige betyde, at der må foretages nogle prioriteringer, som alle ikke er lige enige i.

Men lidt mere fleksibilitet fra alle sider kan ændre meget, så vi ikke skal læse om alle de møg-sager, det bliver man da rigtig træt i øjnene af.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...