Silkeborg-gymnast vandt EM

Rasmus Steffensen vandt for første gang EM, mens Adam Scharf Matthiesen tog bronze

Udgivet:06. juni 2022, 09.42

Læsetid:2 minutter

Rasmus Steffensen. Foto: Gym Danmark

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

GYMNASTIK EM i Trampolin og Tumbling 2022 blev til en hæsblæsende oplevelse med både medaljer og historiske præstationer. For første gang nogensinde gik europamesterskabet til Danmark, da Rasmus Steffensen fra Silkeborg Pigerne og Drengene satte nogle af verdens bedste tumblere på plads og vandt en overbevisende sejr.

I en uhyre spændende finale blev det til endnu en dansk medalje, som gik til Adam Scharf Matthiesen - også fra Silkeborg Pigerne og Drengene - som vandt bronze. Herudover vandt de danske herrer sølv i holdkonkurrencen, for tredje gang i historien.

Det blev til den perfekte finale, hvor danskerne i et nyt setup, hvor de fire bedste gik videre til en knock-out finale, allerede efter første runde brutal styrke. Rasmus Steffensen lagde suverænt ud i sit første pass med 30.100 point og Matthiesen fulgte trop og satte selveste Kristof Willerton uden for anden runde i finalerne.

Dermed stod Danmark med hele to ud af fire pladser i knock-out finalen, hvor kampen stod mod de uhyggeligt stærke Jaydon Paddock (GBR) og Mihail Malkin (AZE). Men selvom både Malkin og Paddock gav alt, hvad de havde, var det ikke nok til at slå danske Rasmus Steffensen, der vandt EM-stitlen i Tumbling til Danmark for første gang nogensinde.

- Jeg er meget, meget, meget glad. Jeg kunne ikke have det bedre lige nu. Denne medalje betyder alt for mig, fastslår Rasmus Steffensen..

Silkeborg-gymnasten har før stået i både nationale og internationale finaler med uforløst resultat. Han ved nu, hvordan det kan lykkes og siger:

- Med konkurrencen i dag føles det som om, at jeg nu ved, hvordan mit mindset skal være i en konkurrencesituation, og det tager jeg med mig til de kommende konkurrencer”. Æren for medaljen tilskriver Rasmussen sine trænere. “Det er benhårdt arbejde og træning, der skal til for at nå hertil og med et super dedikeret trænerteam, som brænder mindst lige så meget for det som jeg, så kan det lykkes, som det gjorde i dag, lyder det fra europamesteren.

Den anden Silkeborg-gymnast, Adam Scharf Matthiesen, takkede af ved EM-stævnet.

- Jeg havde allerede besluttet mig, inden vi tog herned, og derfor er denne individuelle bronzemedalje det perfekte punktum for min internationale gymnastikkarriere, siger Adam Scharf Matthiesen, inden han konstaterer om stævnet:

- Vi lykkes, fordi vi er gode til at bevare roen og koncentrationen og ikke lade nerverne løbe af med os. Den gode stemning og fantastiske opbakning til og fra hinanden i truppen kan mærkes på banen, og det er medvirkende til, at vi lykkes.

- Holdmedaljerne betyder meget, fordi man er sammen om præstationen, men Tumbling er en individuel sport og derfor betyder en individuel medalje rigtig meget, siger Adam Scharf Matthiesen.

Indlæser debat