Ry

Prisstigning på drikkevand: Skal gøre stor forskel for grundvandet

13. januar 2021, 08.53

En lille prisstigning på drikkevandet i Skanderborg Kommune skal gøre en stor forskel for grundvandet. Foto: Ritzau Scanpix

SKANDERBORG Skanderborg Byråd har nu godkendt Skanderborg Forsynings takster for 2021.

Taksten for afledning af spildevand er i 2021 uændret, imens taksten for drikkevand stiger med 1,25 kroner per kubikmeter.

Skanderborg Forsyning er med i Foreningen Skanderborg Vandsamarbejde, og den lille takststigning går ubeskåret til foreningens arbejde med grundvandsbeskyttelse. Prisstigningen vil give en gennemsnitligt dansk husstand på fire mennesker en årlig merudgift på omkring 200 kroner, som altså skal gøre en stor forskel for sikring af det lokale grundvand.

- Grundvandet er en livsvigtig ressource, som det er vigtigt at beskytte, samtidig med at der i Skanderborg Kommune skal være plads til befolkningstilvæksten i de kommende år.

- Derfor er det både ansvarligt og nødvendigt, at vi øger taksten for drikkevand fra Skanderborg Forsyning på linje med øvrige vandværker i kommunen, siger byrådsmedlem og bestyrelsesformand i Skanderborg Forsyning, Martin Frausing Poulsen (DF). MH