Genbrugsplads fordobler åbningstiden og sætter begrænsning

Nye åbningstider og højest otte kunder på pladsen ad gangen

20. marts 2020, 11.30

Fra på mandag udvides åbningstiden på genbrugspladsen i Hadsten fra fire til otte timer - til gavn for kommunens håndværkere og andre erhvervsdrivende, der er der de eneste, som må benytte pladsen.

FAVRSKOV Siden corona-krisen brød ud, har genbrugspladsen i Hadsten været den eneste åbne plads i Favrskov - og kun med adgang for erhvervskunder.

Nu udvider Favrskov Forsyning åbningstiden på pladsen for at tilgodese især de små virksomheder. Samtidig indføres den begrænsning, at der højest må være otte kunder på pladsen ad gangen.

- Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger om, at vi skal holde god afstand til hinanden. Derfor lukker vi kun otte kunder ind på pladsen ad gangen, siger Lone Bejder, udviklingschef i Favrskov Forsyning.

- Ved at udvide åbningstiderne sikrer vi, at der kan afleveres affald over et længere tidsrum - og dermed undgå tæt trafik og kunder, der »klumper sammen«, når de besøger pladsen, siger hun.

Siden de midlertidige begrænsninger blev indført, har genbrugspladsen i Hadsten haft åbent fire timer dagligt, fra klokken 13 til 17. Fra på mandag 23. marts fordobles åbningstiden til otte timer, fra klokken 9 til 17.

- Vi øger åbningstiden for at være fleksible over for erhvervslivet. Samtidig vil vi gerne understøtte, at også de små virksomheder og håndværkere i bedst muligt omfang kan holde forretningerne åbne. Det kan vi blandt andet gøre ved at hjælpe dem af med deres affald, siger Lone Bejder.

Favrskov Kommunes øvrige genbrugstationer er fortsat helt lukket på grund af corona-situationen.

- sinn