Nødvendigt magtskifte i regionen

22. oktober 2021, 10.52

SYGEHUSENE Borgerne i Silkeborg, Skive, Holstebro, Viborg og Randers må da efterhånden have fundet ud af, at sundhedsvæsenet ikke fungerer i Region Midt. Uberettigede fyringer, knægtelse af ytringsfriheden og direkte løgne om brud på patientsikkerheden er blot nogle af de ting, der får ledelsens troværdighed til at vakle.

Der skal flyttes flere behandlinger til de nære sygehuse, så folk med en forslået finger ikke skal køre langt for at få det ordnet. Ukomplicerede fødsler må flyttes tilbage til byens sygehus.

Den eneste måde til at få ændret på tingenes tilstand er at få skiftet hele toppen ud. Det sker kun, hvis vælgerne stemmer på politikere fra partier, der tør og vil kæmpe for vores sygehus

Erik Lauritsen og Mogens Lykke Nielsen

Efter mødet i Silkeborg om udviklingsplanen for sygehuset og før det forestående valg, vil Anders Kühnau pludselig bevilge 44 mill. til færdiggørelse af gavlbyggeriet. De 30 millioner var allerede budgetteret til generel renovering af sygehuset. Alle andre hospitaler i regionen får milliarder, men ikke »hospitalet i midten«!

Koncerndirektør Ole Thomsen beskyldte i et opslag på regionens Facebook-side sygeplejerskerne for at være medskyldige i de lange ventelister pga. strejken, hvilket Kühnau efterfølgende måtte beklage. Endnu et eksempel på, at et magtskifte er yderst påkrævende.

Senest er Anders Kühnau på TV og fortæller, at man ikke behøver at frygte manglen på sygeplejersker. Andre faggrupper kan overtage nogle at deres pligter. Det viser da klart, at han overhovedet ikke har forstand på sundhedsvæsenet. Anders Kühnau støtter sig til direktion og sygehusledelse, men når disse består af ikke-lægefaglige, er der ingen hjælp at hente.

Det er den samme inkompetente sygehusledelse, der beder patienter med blodsygdomme om at køre til Holstebro for at få taget blodprøve hver tredje måned. Det blev da heldigvis stoppet af sundhedsudvalget i regionen.

Den eneste måde til at få ændret på tingenes tilstand er at få skiftet hele toppen ud. Det sker kun, hvis vælgerne stemmer på politikere fra partier, der tør og vil kæmpe for vores sygehus. Enhver må gøre op med sig selv, om hensynet til de syge borgere kommer før hensynet til partibogen.

Forkortet af redaktionen

Indlæser debat