Efter drama på søen: Ung mand fortæller sin version af sagen

Et større drama udspillede sig søndag på Silkeborgsøerne. En 56-årig mand har anmeldt, at han blev udsat for både slag og spark, men den formodede gerningsmand har en anden version af sagen

Udgivet:04. juli 2019, 07.21

Læsetid:3 minutter

Benedikte Storgaard Clausen
Journalist

4 år siden

SEJS-SVEJBÆK En sejltur i det gode vejr søndag i Silkeborg endte med en større batalje mellem passagererne på to speedbåde og en tredje båd, hvori et ægtepar befandt sig.

Politiet har modtaget en anmeldelse fra en 56-årig mand, som oplyser, at han blev udsat for vold af en ung mand, der sprang om bord på hans og hustruens båd. Ifølge politiet både slog og sparkede den unge mand den 56-årige mand.

Midtjyllands Avis er blevet kontaktet af den unge mand, der var involveret i episoden. Ifølge Mads Monse begyndte kontroversen på vandet med en misforståelse.

- Han (den 56-årige mand) troede, at jeg sejlede for stærkt. Men det var en, jeg kender, der sejlede i en båd 20 meter derfra, som sejlede for stærkt. Manden begyndte at filme mig og råbe ad mig. Jeg sagde, at han skulle lade være, fordi jeg ikke havde sejlet for stærkt. Jeg sagde, at han skulle komme over på min båd, så han kunne se på min GPS og mit udstyr, at jeg ikke havde sejlet for stærkt, forklarer Mads Monse.

Herefter begyndte manden ifølge Mads Monse at råbe endnu mere og give ham fingeren.

- Så vi sejlede hen til ham, og jeg tog fat i rælingen på hans båd. Jeg sagde, at han skulle vise mig den video, hvori han mente, jeg sejlede for stærkt. Han slog ud efter mig, siger Mads Monse, der fortsat holdt fast i rælingen.

- Pludselig gav manden gas, mens jeg hang i rælingen, så jeg røg ud af min båd og hang på siden af hans båd halvt nede i vandet. Han stod og slog mig i hovedet og over fingrene, mens jeg holdt fast. Han prøvede at få mig af, men jeg var bange for at falde ind i motoren.

Mads Monse fortæller, at han efterfølgende sprang i vandet og svømmede væk, hvorefter han blev samlet op i sin egen båd igen. Derefter sejlede de to både med de unge efter ægteparret.

- På det tidspunkt sejlede vi ulovligt for at nå efter ham. Men jeg ville have nogle oplysninger på ham, siger Mads Monse.

Han forklarer, at ved Svejbæk-snævringen var bådene tætte på hinanden, og Mads Monse hoppede over i ægteparrets båd.

- Da jeg trådte over på forenden af hans båd, gav han bare gas igen og prøvede at få mig til at falde af. Jeg hoppede ind i kabinen til ham, og så rykkede jeg ham væk fra rattet. Jeg råbte: »Hvad fanden har du gang i«. Jeg blev så tosset. Jeg råbte ham ind i hovedet. Jeg var lige ved at slå ham.

Så du har ikke hverken slået eller sparket, som han har oplyst til politiet?

- Nej, men jeg rev ham rigtig hårdt ned fra sædet.

- Da jeg havde rykket ham væk fra rettet, sagde han »undskyld, undskyld... nok 50 gange«, siger Mads Monse.

Han forklarer, at han efterfølgende sprang i vandet, og at de sejlede stille og roligt væk derfra.

Mads Monse vil gå til politiet snarest, hvor han vil forklare sin version af sagen. Ligesom han oplyser, at han har besøgt læge grundet sine skader på kroppen og læben.

Hvordan kan det være, at du ikke gik til politiet i første omgang?

- Jeg var helt mundlam over det, der var sket. Jeg gider sådan set ikke snakke med politiet. Nu har jeg prøvet at blive slået ned to gange, hvor de bare har sagt, at det er ærgerligt, og at der ikke er vidner. Jeg har også engang prøvet at stoppe en slåskamp, hvor jeg sad mellem to, der kom op for at slås. Dengang var det mig, der fik peberspray. Så jeg gider sådan set ikke snakke med politiet, siger Mads Monse.

Læs også
Tumult på vandet: Unge gik amok på ægtepar Tumult på vandet: Unge gik amok på ægtepar
Læs også
Tumult på vandet: Unge gik amok på ægtepar