Leder: Nej, alle skulle netop ikke med ...

7. september 2020, 13.10

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Skolevæsenet i Silkeborg står foran en ny tid.

Den lokale folkeskoles nye indsatsområde - »Alle skal med« - skal føres ud i livet, og de første skridt tages her i efteråret. Det kommer der sikkert meget godt ud af til gavn for børn, lærere og skoler.

Til gengæld er det problematisk, at Silkeborg Kommunes skolechef, Thomas Born Smidt, i aften er vært for det første af fire fysiske møder. Her mødes 300-400 skolefolk fra kommunens nordlige skoler i Arena Midt i Kjellerup.

Mødet kommer på et tidspunkt, hvor smittetallene i Danmark udvikler sig i den forkerte retning, og hvor det kun er få dage siden, Silkeborg Kommune blev udpeget som nyt epicenter med lukning af en række uddannelsesinstitutioner og hjemsendelse af i hundredevis af gymnasieelever, folkeskoleelever og elever på Silkeborg Højskole.

I morgen mødes flere hundrede skolefolk fra den sydlige del af kommunen i Them. Senere gælder det to møder i Jysk Arena.

Thomas Born Schmidt siger til dagens avis, at alle forholdsregler overholdes. Naturligvis gør de det.

Men to unge lærere fra Ans Skole, 33-årige Jannie Nielsen og 31-årige Line Lund, arbejder til daglig i frontlinjen med at styre undervisningen gennem de nye corona-retningslinjer. Og de udtrykker det, mange af deres kolleger tænker:

- Med baggrund i et stigende smittetal mener vi, det er bedre, hvis mødet i stedet holdes virtuelt, lyder den klare opfordring.

Men skolechefen holder fast i, at det er vigtigt at mødes ansigt til ansigt.

Selv om både borgmester Steen Vindum (V) og Søren Kristensen (S), formand for børne- og ungeudvalget, undrer sig.

- Da jeg hørte om de her møder, problematiserede jeg dem overfor skolechefen, siger Søren Kristensen, mens borgmesteren siger om timingen, at »den ikke virker helt rigtig.«

Beslutningen om at gennemføre møderne er imidlertid ikke deres. Men Thomas Born Smidts.

Det er forståeligt, at den nytiltrådte skolechef gerne vil have så mange som muligt så meget som muligt med på den nye rejse. Det er nødvendigt, det er ambitøst og det er udtryk for god ledelse. Men det er risikabelt og på grænsen af det tonedøve, at Thomas Born Smidt trods politikernes undren gennemtrumfer de fysiske stormøder.

I aften står han overfor mellem 300 og 400 skolefolk, som han skulle motivere og begejstre.

I stedet risikerer han udsigt til en hær af korslagte arme og forbehold fra de mennesker, der skal føre »Alle skal med« ud i livet.

Det, der skulle være en stærk begyndelse for en ny chef, har alt i sig til et benspænd, der kan efterlade skolechefen med blå mærker længe.