Historisk aften på Jysk Park: SIF ydmygede rumænsk storklub

Silkeborg IF kørte rundt med rumænske FCSB og sikrede den første sejr i Conference League-gruppespillet i suveræn stil

Udgivet:06. oktober 2022, 20.34

Læsetid:3 minutter

Sebastian Jørgensen (t.h.) og Kasper Kusk lyste begge op med afgørende aktioner i offensiven. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

8 måneder siden

FODBOLD De 5945 tilskuere på Jysk Park fik torsdag en oplevelse, de sent vil glemme. De fremmødte fik lov til at overvære en historisk sejr i Conference League, hvor Silkeborg IF knuste den rumænske storklub FCSB, der tidligere var kendt som Steaua Bukarest, med 5-0.

Sejren var SIF’s første i turneringen, og midtvejs i gruppespillet indtager Kent Nielsens mandskab tredjepladsen med tre point. Der er nu kun et enkelt point op til Anderlecht, som sideløbende tabte med 0-1 hjemme mod West Ham.

Hjemmeholdet fik en drømmestart og tog allerede føringen i det tredje minut. Her kom Anders Klynge først på en præcis tværpasning fra Sebastian Jørgensen, og på kanten af det lille felt prikkede fynboen bolden ind ved forreste stang.

Fire minutter senere blev føringen fordoblet efter et sublimt SIF-angreb. Bolden blev kørt rundt i egne rækker, indtil åbningen opstod foran FCSB-feltet, og ved buen klaskede Kasper Kusk kuglen i kassen via en afretning fra gæsternes Joyskim Dawa.

SIF var altdominerende, og midtvejs i første halvleg var det tæt på 3-0 efter endnu et mønsterangreb, der begyndte ved egen keeper. Efter flere flotte førstegangsafleveringer trak Sebastian Jørgensen forbi Stefan Tarnovanu i det rumænske mål, men SIF-profilen undlod at sparke fra en spids vinkel. I stedet spillede han skråt tilbage til Kasper Kusk, der fik sit skudforsøg blokeret.

Minuttet senere fik Anders Klynge frit løb mod mål, men der blev vinket for en hårfin offside, da midtbanespilleren placerede bolden i det lange hjørne.

I det 35. minut gik den dog ikke længere for FCSB. Sebastian Jørgensen, der havde spillet en flot første halvleg, sendte bolden ind i feltet, hvor Lukas Engel fik hovedet på, og kort efter fik han en støvle i baghovedet. Forseelsen blev begået af David Miculescu, der gik ind i duellen med et strakt ben, og den ukrainske dommer fløjtede korrekt for et straffespark, som Nicklas Helenius omsatte til scoring med en iskold afslutning.

Samtidig åbnede himlen sig over Jysk Park, men regnvejret forhindrede ikke de feststemte SIF-fans i at fejre udviklingen med bare maver på Den Røde Tribune, og i minutterne inden pausefløjtet blev SIF-spillerne hyldet med stående ovationer fra hjemmepublikummet.

Fra anden halvlegs start sendte FCSB tre friske spillere på banen, men det forhindrede ikke værterne i at fortsætte dominansen mod det reservespækkede rumænske mandskab, der stillede op uden flere af profilerne i Silkeborg.

I det 58. minut slog SIF’erne til igen, da sprudlende Sebastian Jørgensen sugede en lang bold til sig med en fornem tæmning. Med stort overblik blev bolden ekspederet videre til Kasper Kusk, der brugte hælen og spillede Stefán Teitur Thórdarson fri til scoring i FCSB-feltet.

Med stillingen 4-0 på måltavlen valgte cheftræner Kent Nielsen af foretage en tredobbelt udskiftning. Tonni Adamsen, Søren Tengstedt og Robin Østrøm blev sendt på banen i stedet for Nicklas Helenius, Kasper Kusk og Oliver Sonne.

Det gav pote i det 71. minut, hvor Lukas Engel fandt Tonni Adamsen i feltet, og den netop indskiftede angriber sparkede SIF på 5-0 med en resolut afslutning.

Hjemmeholdet, der også sendte Robert Gojani og Anders Dahl på banen i slutfasen, have chancer til flere scoringer, men det blev ved de fem. Puljen er nu åbnet på vid gab, inden de to hold mødes igen næste torsdag i Rumænien.