Oprør i Silkeborg

Udgivet:15. september 2023, 10.39

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen.

Af Per Bach-Pedersen. Solsikkevænget Silkeborg

SYGEHUS Søndag eftermiddag ville min hustru lufte vores lille hund, mens jeg så landskampen i cafeen på Holmsø Resort sammen med min gode nabo Leif.

Pludselig kommer Flemming ind og siger, at hunden løber rundt i gården, og at min hustru er blevet dårlig og har mistet bevistheden. Jeg finder begge, og ved fælles hjælp fra gode naboer kommer hun op på en stol og kommer til dig selv. Heldigvis er der en bosiddende læge her, som kikker på hånden, råder os til at komme is på, lade den hæve den i løbet af natten, og efterfølgende kontakte egen læge næste dag.

Jeg tror, vores skadestue i Silkeborg har lukket, klokken er over 17.

Min hustru har smerter hele natten, og vi kontakter lægen om mandagen, som giver det resultat, at der temmelig sikkert er en fraktur på armen, og vi ringer til Viborg Sygehus og får en aftale med akut Røntgen om, at vi bare kan komme.

Vi får bestilt Falck, som vi har et godt abonnement ved, og bliver hentet på hjemadressen og kørt til afsnittet på Viborg Sygehus. Her er vi i syv timer og får en redegørelse om armens tilstand. Der er en fraktur på begge spoleben i underarmen, og armen skal først forsøges at sættes på plads. Dette sker under lokalbedøvelse, og efter megen arbejde ser det ud som om, det lykkes. Der kommer gips på fra håndled over albuen og et stykke på overarmen.

Flot udført arbejde. Dygtigt personale.

Efter denne oplevelse må man så spørge sig, om det virkelig kan passe, at vort gode effektive Regionshospital og ikke mindst vore akutambulancer skal enten nedlægges eller spares væk i en by som med nu 100.000 indbyggere og i stadig vækst. Hvad vil det ikke koste af besvær og ikke mindst tab af menneskeliv eller invaliderende udgang af en hændelse, der kunne undgås, hvis en hurtig behandling kunne foregå, altså i første omgang en lægeambulance.

Alle omliggende byer, Viborg, Randers, Skejby, Horsens og nu sidst Gødstrup, får alle de penge, som kunne have været investeret i midten af dem alle, og have gjort alle tilfredse med et midterhospital, hvor alle kunne køre til. Vort motorvejssystem er næsten fuldt udbygget, og hurtigheden til og fra Silkeborg er nu næsten optimal, det tager nu ingen transporttid i området, hvis man udnytter Silkeborgs placering.

Kære ansvarlige for dette område, tænk jer nu godt om, hvad i har gang i , tænk fornuftigt og rationelt for alle midtjyders velbefindende!

Forkortet af redaktionen

Indlæser debat