SIF-komet på plads i Genk: Det bliver ekstremt spændende

Rasmus Carstensen blev tirsdag præsenteret i den belgiske storklub

Udgivet:09. august 2022, 10.31

Læsetid:2 minutter

Rasmus Carstensen fortsætter nu karrieren i belgiske KRC Genk, hvor landsholdsspilleren Joakim Mæhle også i sin tid fik sit gennembrud. Foto: Martin Ballund

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

FODBOLD U21-landsholdsspilleren Rasmus Carstensen er nu officielt tabt for Silkeborg IF.

Mandag aften under hjemmekampen mod AaB meddelte klubben, at betingelserne for et salg af den 21-årige højreback var gået i orden, og tirsdag formiddag blev Virklund-drengen så præsenteret i belgiske KRC Genk

Ifølge avisens oplysninger skifter SIF-spilleren til den belgiske klub for en rekordpris på 22,5 millioner kroner, og Rasmus Carstensen har skrevet under på en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2026.

- KRC Genk er en stor klub i en stor liga, og jeg er både glad for og stolt af at skifte til klubben. Det bliver ekstremt spændende at prøve mig af på så højt niveau, og jeg glæder mig rigtig meget til udfordringerne, siger Rasmus Carstensen.

- Når det er sagt, er det også vigtigt for mig at takke Silkeborg IF for at have gjort mig til en topspiller, og jeg forlader klubben med de bedste minder.

- Som jeg tidligere har sagt, har jeg altid drømt om at spille for SIF, og det har været en udsøgt fornøjelse og en ære at trække den røde trøje over hovedet og at optræde på Jysk Park foran vores fantastiske fans, der lige som klubben har bevæget sig i en rigtig spændende retning i den seneste tid. Det vil jeg selvfølgelig stadig følge intenst med i, og hvem ved - måske får jeg chancen for at komme tilbage en skønne dag, siger Rasmus Carstensen.

Rasmus Carstensen har været igennem en eventyrlig udvikling i SIF, siden han i foråret 2020 blev omskolet fra kantspiller til back og slog Svenn Crone af holdet.

Siden har han været det klare førstevalg som højre back for SIF, og han er også blevet en fast del af U21-landsholdet, hvor han indtil nu har spillet 15 kampe for Danmark.

Rasmus Carstensen nåede i denne omgang at spille 89 førsteholdskampe for Silkeborg IF, hvor det blev til to mål og hele 24 assists.

- Rasmus er et eksempel til efterlevelse i forhold til vedholdenhed og viljestyrke. Han fik sin første kontrakt, da der var under et halvt år, til han blev seniorspiller. Mange havde givet op, men Rasmus knoklede videre og har vist sig enorm robust, og med en enorm udvikling i de senere år giver det stor tro på, at han går en stor karriere i møde, siger SIF-sportschef Jesper Stüker.

- Med sine markante præstationer både i Superligaen og som fast mand på det danske U21-landshold har han været genstand for stor interesse i både ind- og udland, og vi er glade for at kunne sende ham videre til en europæisk storklub som KRC Genk. Belgierne har været meget opsatte på at tilknytte ham, og vi ønsker Rasmus alt det bedste i det belgiske eventyr, siger Jesper Stüker.

Indlæser debat

Mest læste

Fodbold

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere