Fredberg-sagen: Stikprøve- kontrol af røntgenpatienter

Lungepatienter i Region Midtjylland, der kun er undersøgt med røntgen, skal nu indkaldes til stikprøvekontrol. Det sker i kølvandet på Fredberg-sagen

13. juni 2020, 08.00

Formanden for regionens hospitasudvalg, Ib Bjerregaard (V) vil have klarlagt, om andre hospitaler i regionen har brudt Sundhedsstyrelsens retningslinjer ved at foretage undersøgelser af lungerne med røntgen. I Silkeborg er ledende overlæge, Ulrich Fredberg, blandt andet blevet fyret, fordi Region Midt mener, at han brød Sundhedsstyrelsens retningslinjer ved at tilbyde lavdosis-skanning til patienter, som burde have haft fulddosis-skanning.

SILKEBORG Regionen vil lave en stikprøvekontrol af lungepatienter, der har været henvist til røntgen.

Det har Region Midt besluttet i kølvandet på sagen om den ledende overlæge, Ulrich Fredberg, der blev fyret for blandt andet brugen af lavdosis-skanning på Diagnostisk Center på sygehuset i Silkeborg.

- Til det næste møde i forretningsudvalget på tirsdag skal der ligge et forslag til, hvordan præcis en sådan stikprøveundersøgelse kan laves, så vi får fundet ud af, om der måtte være patienter i Region Midtjylland, der er henvist til røntgen, og som burde have været henvist til højdosis-skanning, fortæller næstformanden for hospitalsudvalget, Ib Bjerregaard (V), der er partikollega til tidligere overlæge Ulrich Fredberg i regionsrådet.

Lavdosis CT fremfor røntgen...