Radikale på landsbytur

Partiet vil danne landsbyklynger

Udgivet:13. september 2017, 08.34

Læsetid:1 minut

6 år siden

Ikast-brande De Radikale kandidater til kommunalvalget i Ikast-Brande har som en af sine mærkesager »Lokalmiljøernes ønsker og attraktioner«.

- Derfor har vi indledt en »Landsby-Rundtur« og vil i løbet af september besøge Tulstrup, Isenvad, Pårup, Blåhøj, Uhre, Klovborg, Hampen og Klovborg: som er alle de landsbyer i kommunen, der har over 200 indbyggere, fortæller formanden for partiforeningen, Holger Laursen.

Tredie husstand

På rundturens i disse byer uddeles en folder til hver tredie husstand, som så bedes invitere begge naboer på en kop kaffe og en snak om folderen, som opfordrer borgerne til at meddele, hvorfor de elsker deres by, hvor de mødes osv. Og så er der en opfordring til byerne om at danne »Landsby-klyngen i Ikast-Brande«.

»Landsbyklynger« er introduceret af Aalborg Universitet i samarbejde med Dansk Idræts Forbund, og der er allerede dannet sådanne klynger overalt i landet.

- Vi er overbeviste om, at landsbyerne har potentialet som et fantastisk sted for unge familier at slå sig ned, her er nærhed og sammenhold, natur til alle sider, og vi vil gerne være med til at gøre vore landsbyer endnu mere attraktive.

- En 'Landsby-klynge' øger den enkelte landsby's værd ved et samarbejde, hvor man hver for sig deltager med sit, og resultatet bliver en synenergi, der styrker alle, siger Holger Laursen, der selv er kandidat.