Vi kan stadig få kultur på recept

27. september 2021, 09.52

KULTUR-MEDICIN Kunst og kultur skaber glæde og fællesskab. Både kulturoplevelser og det at bruge sin kreativitet f.eks gennem sang, dans eller maleri giver livskvalitet for de fleste.

For mennesker med for eksempel stress, angst eller depression kan fælles kulturoplevelser bidrage til større trivsel. De positive resultater er heldigvis dokumenteret.

I Silkeborg Kommune har vi tilbudt Kultur på Recept i flere år, men indtil for et par dage siden, så det ud til, at kulturrecepten ikke blev fornyet. Så jeg glæder mig over, at der nu er afsat 500.000 kr. til at videreføre tilbuddet Kultur på Recept i 2022. Men vi burde allerede nu sikre, at tilbuddet kan fortsætte i en længere årrække. Flere og flere, specielt unge, bliver ramt af netop stress, angst eller depression, så behovet forsvinder nok ikke i løbet af det næste år. Og uanset hvor gerne vi vil bruge flere kræfter på forebyggelse, så kan vi nok heller ikke fjerne det, der kan sende os hjem fra arbejde eller uddannelse med angst, stress eller depression.

Kultur på Recept er et forløb over få uger. I løbet af den tid vil nogle af deltagerne udvikle en ny glæde ved at være kreative. En glæde, der kan blive kronisk og føre til aktiv deltagelse i korsang, malekurser eller andre aktiviteter. Og som kulturpolitiker kan jeg kun ønske, at alle får mulighed for at bruge deres kreativitet aktivt.

Indlæser debat...