Infrastruktur, velfærd og klimakamp er også busser

Udgivet:21. september 2021, 12.50

Læsetid:2 minutter

Af Kasper Haagen Jensen Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune

2 år siden

BUSSERNE Når man er mellem 6 år og 18 år og for alle dem uden bil og kørekort, så er bussen ofte den eneste mulighed for at transportere sig både i by og på landet.

Bussen er den, der kører skolebørn i skole. De unge på deres uddannelse. Og alle dem uden kørekort og bil til indkøb, lægebesøg, møder på kommunen osv. Busdrift er dermed både basal velfærd og basal infrastruktur på samme tid.

Trafik er ikke kun bilisme. Det er i høj grad også en god offentlig transport. Til børn og alle dem, der ikke har bil
Kasper Haagen Jensen (S)

En godt og finmasket bus-system er lige så vigtigt som dyre rundkørsler og store vejkryds. Måske er det endda endnu vigtigere. For god kollektiv trafik har faktisk potentialet til at trække mange af os bilister over i busser og tog. Og dermed væk fra vejene og de lange køer. Og med en meget mindre CO2-udledning. Men kun hvis det virker. Hvis der er nok afgange. Hvis der går en bus den rigtige vej.

I de senere år, har vi fra regionen KUN oplevet nedskæring på nedskæring. Og vores bybus-system kører stadig efter de gamle kommunegrænser. Kun på ruten til Gjessø krydser en bybus de gamle grænser.

Vi ønsker at gentænke vores bybusstruktur, så alle forstæderne er dækket af bybusser. Her tænker vi Sejs, Virklund, Gjessø, Funder, Skægkær, Lemming, Grauballe, Resenbro og Voel.

At bybusserne selvfølgelig også dækker Silkeborg by og dens kvarterer, giver nærmest sig selv.

Og de større omegnsbyer Kjellerup, Them, Ans, Bryrup, Gjern, Fårvang, Sorring og Thorning skal være meget bedre dækket, af regionens lokalbusser, så alle unge herfra nemt kan komme på deres uddannelser i Silkeborg om morgenen. Og så alle borgere er sikret en rimelig daglig drift til og fra Silkeborg.

Trafik er ikke kun bilisme. Det er i høj grad også en god offentlig transport. Til børn og alle dem, der ikke har bil.