Den sidste kolde hånd bliver lagt på isen

Schweizeren Stefan Roethlisberger og københavneren Asmus Jørgensen er blevet bedt om at gøre isen perfekt til VM i curling for kvinder

14. marts 2019, 16.01

Isen syner meget blank, men den er endnu ikke perfekt, så Stefan Roethlisberger (th) og Asmus Jørgensen har stadig en nat og en dags arbejde foran sig. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Det er ikke meget søvn, ismestrene, Stefan Roethlisberger og Asmus Jørgensen, får i de sidste dage op til, at VM i curling for kvinder bliver skudt i gang på lørdag. For vigtigst af alt for mesterskabet, så skal isen være helt perfekt.

Umiddelbart skinner den og er så blank, at det ligner vinduesglas, der er lagt ud banen, men der er endnu lang vej, forsikrer de to onsdag eftermiddag.

De kan se frem til at skulle sprøjte vand på banen klokken 15, klokken 20, klokken 02 og endnu engang klokken 7. Og skulle det ikke være nok, så må de på den igen, for fredag står alle curlingkvinderne klar for at afprøve banerne. Og ismestrene sover, når isen fryser.

- Der vil altid være en lille forskel fra bane til bane, uanset hvor meget umage vi gør os, for der er så mange forhold, der spiller ind. Det kan være fugtigheden og temperaturen i den enkelte hal, men det kan også være vandkvaliteten, fortæller Stefan Roethlisberger, der har været professionel ismester i 19 år. Inden da var han assistent i 11 år i Bern.

Rent vand...