Drama: Silkeborg-Voel taber i sidste sekund

Efter en føring på 14-16 ved pausen tabte Silkeborg-Voel 28-27 i heksekedlen i Nykøbing Falster

11. november 2020, 21.15

Træner Jakob Andreasen måtte se sig hold tabe i sidste sekund. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Sæsonens hidtil værste nederlag fik Silkeborg-Voel, da holdet tabte kvartfinaleopgøret i pokalturneringen hjemme mod Nykøbing Falster Håndbold og dermed snublede på det sidste trappetrin med Final4.

Igen i aftes tabte holdet til Nykøbing Falster, og nederlaget gjorde om muligt endnu mere ondt, idet hjemmeholdet scorede til 28-27 i kampenssidste sekund, efter Annika Jakobsen havde udlignet til 27-27 ti sekunder tidligere.

Men forsvaret kom ikke på plads, og så stod Silkeborg-Voel-spillerne som forstenede, mens hjemmeholdets spillere jublede som kontrast i en stor gul bunke.

At hjemmeholdet skulle løbe med sejren, var ikke til at se i de første 30 minutter, hvor Silkeborg-Voels defensive arbejde specielt de første 25 minutter var ekstremt godt. Så godt, at hjemmeholdets hollandske stjerne-bagspiller Dione Housheer blev pillet ud og senere brugt som venstrefløj i resten af halvlegen.

Det stærke forsvarsarbejde og gode redninger fra Stine Bonde bragte Silkeborg-Voel foran både 2-5 og 4-8, og Jakob Andreasens tropper førte kontinuerligt med tre-fire mål.

At de alligevel kun endte med 14-16 ved pausen kan Silkeborg-Voel-spillerne takke sig selv for.

Et stort antal uprovokerede tekniske fejl, uovervejede skud, manglende evne til at slå bolden i jorden i stedet for koldt vand i blodet i kontrafasen blev dyr.

Men også et fald i intensiteten i forsvarsspillet betød, at Silkeborg-Voel kiksede chancen for at tage meget større afstand til hjemmeholdet, hvor Kristina »Mulle« Kristiansen fik alt for let spil.

Alligevel var det Silkeborg-Voel, der gik til pausen med den bedste fornemmelse, idet Stine Bonde tog det sidste frie skud fra pausen.

Efter pausen var det en kamp på syv mod seks fra begge hold i en stor periode, men selv om hjemmeholdet trykkede på og Housheer viste klassen, holdt Silkeborg-Voel sig inde i kampen.

Men også i anden halvleg blev for mange bolde smidt væk, hvilket førte til en hektisk afslutning med voldsom fight.

Men selv da hjemmeholdet bragte sig foran 25-24 - for første gang i kampen - svarede Jakob Andreasens mandskab igen.

Dog blev det udslagsgivende, at Silkeborg-Voel tabte tre perioder, hvor holdet var i overtal med 3-1, og da Jane Schumacher først kiksede et åbent mål og kort efter ramte stolpen, så det sort ud.

Bolden blev dog hos de grønne, og Annika Jakobsen lobbede elegant udligningen i kassen fra fløjen.

Dét lignede et point, men forsvaret kom som nævnt ikke på plads, og så måtte Silkeborg-Voel igen se sig besejret af Nykøbing Falster.