Klimakatastrofe og Cyklonen Freddy

Udgivet:22. marts 2023, 10.21

Læsetid:2 minutter

Af Tom Nordby Silkeborg

2 måneder siden

KLIMA Cyklonen Freddy har nu vandret over det indiske Ocean i mere end fem uger i februar og marts 2023.

En journalist på TV2-News havde en »analyse« vedrørende denne cyklon onsdag den 15/3 - og med nærmest tårefyldte øjne fortalte han om denne katastrofale cyklon, der indtil nu havde dræbt over 100 mennesker i Mali,og at der forventedes at komme flere omkomne!

Dette er, hvad de danske journalister af i dag serverer af faktuel viden, men denne voldsomme retorik omkring klimaet er ikke uden konsekvenser.

Den britiske avis The Guardian ændrede således i 2019 sin manual til avisens journalister, så de ikke længere skulle skrive ordet klimaændringer i deres artikler, men netop bruge betegnelser som KLIMAKRISE eller »klimasammenbrud«.

Personligt er jeg af den mening, at den samme konsensus også er i de danske medier, skrevne såvel de digitale.

Hvis man læser den seneste rapport fra FN’s klimapanel forekommer ordet »Klimakrise« kun en enkelt gang, og det er ved en gennemgang af mediernes omtale af de nuværende klimaændringer og konstaterer derved, at medier generelt ikke bruger de neutrale udtryk som »klimaændringer« eller »global opvarmning«.

Som en direkte følge af disse apokalyptiske medieskabte scenarier argumenterer vore politikere, at lige netop deres politik er den bedste til at bekæmpe eller endog løse klimakrisen! ...

Og med klimakrisen som baggrund argumenterer de for flere grønne arbejdspladser, der vil skabe store indtægter for staten ... og det er da storslået for Danmark, ikke!

Læser man FN’s seneste klimarapport, findes der ingen evidens for, at vi har haft en øgning af ekstreme vejr-fænomener globalt set, og dette gælder alt fra den ovennævnte »Freddy the Cyclone« til oversvømmelser, flere tornadoer eller såkaldte Hydrologiske Tørkeperioder.

FN’s klimapanel siger ganske klart og tydeligt: Der er ingen klimakrise!

FN’s forudsigelser er, at verden i år 2100 vil være mellem fire og fem gange mere velstående end i dag, og at fordi et rigt samfund også er et mere robust samfund, der bedre kan beskytte sin befolkning mod tilværelsens mange udfordringer, herunder de nuværende naturlige Klimaændringer .

Jeg vil afslutte med ordene fra den kendte svenske professor Hans Rosling:

»I stedet for at dø i en apokalyptisk klimakatastrofe har unge i dag udsigt til at leve længere, sundere og i bedre velstand end samtlige generationer, der gik forud!«

Indlæser debat