DR vil finde ny nationalmelodi i stor lørdagssatsning

DR præsenterer et bredt udvalg af nyt kulturindhold på sine platforme det næste halve år.

Udgivet:22. juni 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

I DR1-programserien "Min Sang til Danmark" følger vært og komponist Phillip Faber 15 artister - blandt andre Sanne Salomonsen, Stine Bramsen og Andreas Odbjerg - under tilblivelsen af deres sang til Danmark. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Nye bidrag til den danske kulturarv er DR's ambitioner med en række programsatsninger på tv, radio, streaming og online læringsplatforme det kommende halve år.

Det præsenterer DR på et pressemøde onsdag.

- I en tid hvor vi er i skarp konkurrence mod stakkevis af udenlandske streamingtjenester, har det aldrig været vigtigere at levere indhold, der tager udgangspunkt i danske værdier og dansk kulturarv, siger DR's direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.

En af de store satsninger bliver i bedste sendetid hver lørdag.

I "Min sang til Danmark" skal 15 kendte kunstnere - blandt andre Oh Land, Anne Linnet og Peter Sommer - skrive hver deres bud på en ny slags nationalsang.

Programserien får premiere 20. august på DR1 og kulminerer med en stor livekoncert fra DR Koncerthuset.

Efter nytår sætter DR fokus på de danskere, som har været med til at præge verdenshistorien - både på godt og på ondt.

Der bliver også bladret i historiebøgerne, når skuespilleren Troels Lyby fejrer 300-års jubilæet for dansk teater sammen med blandt andre Ghita Nørby, Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

Mens der er en række nye programmer på vej, er der også gensyn med flere velkendte koncepter.

"Anne og Anders i Europa", "Gintberg på kanten", "Filmselskabet Delight" og "Nul stjerner" er blandt de programmer, som vender tilbage med nye sæsoner det kommende halve år.

Duoen bag "Nul stjerner", Jan Elhøj og Morten Kirckhoff, skifter senere på efteråret snuskede hoteller ud med jagten efter forsvundne Elefantordener.

Elefantordenen er Danmarks ældste og fornemste ridderorden, som den regerende monark, det vil sige dronning Margrethe, er ordensherre for.

Den tildeles fortrinsvis medlemmer af monarkier og statsoverhoveder og skal derfor leveres tilbage efter modtagerens død. Men det er ikke altid sket.

"Jagten på Elefantordenen" kan ses på DRTV til september.

Det bliver et af de programmer, som udelukkende kan ses på DR's streamingtjeneste.

- DR har den fornemme opgave at skulle levere indhold i en ny medievirkelighed, som er i voldsom udvikling og dermed skal indholdet også modtages på helt nye præmisser, siger Henrik Bo Nielsen blandt andet.

- Det er nødvendigt, hvis vi skal forblive relevante for brugerne, tilføjer han.

/ritzau/

Jan Gintberg Jan Gintberg spidder kulturen i en særudgave af "Gintberg på kanten". (Arkivfoto). Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
PLUS Regeringen lader covid-milliarderne rulle I løbet af efteråret sætter DR fokus på sangens værdi og dykker ned i, hvordan sange gennem tidens løb har været med til at beskrive Danmark og danskerne. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indlæser debat