Byggesagen Vesterlundvej: Det handler ikke om at råbe højest

20. august 2021, 12.42

BYGGETILLADELSER Byggesagen Vesterlundvej: Det handler ikke om at råbe højest!. En sådan fortolkning er alt for simpel.

Hvor er mon de ansvarlige, som burde have taget hånd om denne sag for længe siden og styret den med god håndtering efter gældende regler? Jeg savner synlig ledelse og format i den tekniske forvaltning i Silkeborg. Jeg savner handling ud fra de bedste mediator principper i stedet for at medvirke til nabostrid.

Denne sag er desværre blevet et grotesk bevis på forkludring og misforståelser. Jeg finder det sørgeligt at læse Carsten Lægdsgaards og Lisbeth Sørensens udtalelser om, at de, der råber højest, får ret, for hvor er det forkert forstået.

Sagen ser for mig ud til at være startet med, at der åbenbart er givet eller signaleret fejlagtige tilladelser. Jeg har personligt i meget lang tid ikke tillagt hverken forvaltningen eller grundejerne dårlige motiver, men blot afventet klarhed i sagen. En klarhed, som dog aldrig har indfundet sig, selvom spørgsmålet med 2 etager vel egentligt er ret enkelt, for fotoet i avisen lørdag 14.8 taget fra søen taler helt for sig selv: Billedet viser helt tydeligt, hvordan andre i område har bygget ind i skrænten, så deres 2 etager mod søen ikke forstyrrer nogens udsigt, for fra vejsiden fremstår husene nemlig slet ikke i 2 etager. På samme foto kan man se en villa med rødt tegltag, som nemt kigger henover husene foran.

Hvor er det dog ærgerligt, at starte nyt naboskab med splid og strid, og helt unødvendigt, hvis man havde fået de rette guide lines fra starten. Ærgerligt er det også, at journalisten ikke graver lidt dybere, og faktisk anskueliggør for læserne, hvad problematikken overhovedet består i.

Det har en arkitektonisk pris, når man vælger at splitte en smuk grund ved Thorsø op i tre grunde, for at få sig en søgrund så billigt som muligt. En søgrund, som havner i et prisleje, der ligger UNDER mange grundpriser UDEN søudsigt i Virklund, for så at sælge den øverste grund i tredje række til en meget høj pris, nemlig knap 3 millioner for ca 700 m2. Når valget er, at profitere mest muligt fremfor at fokusere på smuk og hensynsfuld arkitektur, så er der ikke længere plads til at bygge, som på de viste fotos. Det er konsekvensen af egne valg, og har absolut INTET at gøre med, at andre har råbt op. Man kan stadig få en dejlig bolig i 1½ plan!

Læs også
Søgrunde nord for Thorsø: Slut med smutveje til to etager
Abonnement

Jeg håber på, at denne sag lander til det gode naboskabs fordel. Hvor er alle vi i Virklund heldige at bo i sådan et naturskønt område. Det skal vel ikke ødelægges for nogen … heller ikke for naturen herude. Vi skal vel ikke ha’ Manhattan i Virklund ned mod Thorsø.

Læs også
Okholm: To etager vil give lavere byggeri
Abonnement

Jeg vil gerne ønske alle held og lykke med deres byggerier, som bør opfylde betingelserne i den lokalplan, vi har herude. Den er nemlig blevet skabt med henblik på harmoni og fælles hensyntagen.

Læs også
Grundejere er trætte af »grotesk forskelsbehandling«
Abonnement

Indlæser debat...