Kissmeyer vil være regionsrådsformand

Ikast-Brande Kommunes borgmester går efter maksimal politisk indflydelse. Det kan betyde farvel til kommunalpolitik

5. februar 2016, 10.34

Ikast-Brande Kommunes borgmester Carsten Kissmeyer ønsker at stille om som Venstres spidskandidat ved regionsrådsvalget. Foto: Flemming Hansen

Ikast-Brande Borgmesteren i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, går efter at blive Venstres bud på ny formand for Region Midtjylland.

Han havde sat næsen op efter en taburet i Folketinget ved sommer-valget i 2015.

Men Carsten Kissmeyer måtte se Christiansborg-drømmen gå op i røg ved Venstres katastrofevalg i juni 2015.

Nu er der sat en ny kurs i politik for den erfarne borgmester. Det drejer sig om valget til Regionsrådet i Region Midtjylland i 2017.

- Ambitionen er at blive regionsrådsformand, siger Carsten Kissmeyer.

Samlende figur

Nye muligheder dukkede op, da Venstres spidskandidat i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen, i slutningen af januar bebudede, at hun er parat til at forlade sin plads for at blive borgmester i Horsens Kommune.

- Efter den besked var vi enige om, at vi skulle prøve nyt og har prøvet at kigge lidt på terrænet, siger Christian Juhl, der er formand for Venstres regionsbestyrelse i Region Midtjylland i et telegram fra ritzau.

Pilen pegede fra mange sider på Carsten Kissmeyer.

- Han svarede heldigvis positivt på det. Det handler om, at kunne sætte et godt hold. Her er han den rette, for han er en samlende figur, vurderer formanden.

Efter at Carsten Kissmeyer nu har meldt sit kandidatur, skal det først gennem forretningsudvalget, inden der kan holdes et opstillingsmøde.

- Mødet kommer sandsynligvis i maj, men det er regionsbestyrelsen, der står for det, siger Carsten Kissmeyer.

Spidskandidat eller intet

Han fortæller til Herning Folkeblad, at beslutningen har ligget i baghovedet noget tid.

Én ting skulle dog først være på plads, før han traf sin beslutning.

- Nogle folk i Venstre-baglandet har spurgt mig tidligere, men jeg ville kun under forudsætning af, at der er fuld opbakning til mit kandidatur. Det siger de, at der er nu, så jeg tager udfordringen op, siger Carsten Kissmeyer og tilføjer:

- Hvorfor vil jeg så det? Jeg er grundlæggende en nysgerrig person. Samspillet mellem kommuner og regioner er udfordret, og væksten i sundhedsudgifterne er kæmpe store. Det er et system under pres. Når der så er nogen, der siger, at man skal give det en chance, så prøver jeg det.

Carsten Kissmeyer mener, han har meget at byde på som formand.

- Jeg kan bidrage med en lang politisk erfaring, og jeg har vist, at jeg kan få folk til at gå efter et fælles mål på tværs af politiske partier, siger han.

Kun kandidat til ét valg

Hvis Carsten Kissmeyer ved det kommende opstillingsmøde bliver valgt til Venstres spidskandidat i regionen, bliver det et farvel til kommunalpolitik.

- Så vil jeg ikke være byrådskandidat ved næste valg, siger han.

Dog er det topposten, han går efter, uanset om det er kommune eller region, han ender med at stille op i.

- Jeg stiller kun op til regionen, hvis jeg kan gøre det som spidskandidat. Jeg går efter maksimal politisk indflydelse, siger Carsten Kissmeyer.

Stiller han op til regionsrådsvalget, men ikke bliver formand, vil han være medlem af regionsrådet og arbejde som grupperådsformand.