Det dårlige selskab

Udgivet:03. april 2023, 12.32

Læsetid:1 minut

Af Erik Markvad Skovlandets Lokalråd

2 måneder siden

VARME Bor du i Silkeborg kommune og gerne vil skabe et grønt alternativ til gas, olie, eller fastbrændsel, er aktiv i en varmegruppe, dit lokalråd eller som Midtjyllands Avis aktivt understøtter disse bestræbelser? Så mener kommunen, du er aktiv i noget, der ikke har »tilstrækkelig samfundsmæssig interesse«.

Skovlandets Lokalråd har et konkret forslag til grøn varme i Bryrup, og spurgte om adgang til at udsende invitation til møde via e-boks. Men Silkeborg Kommune sagde nej; det er ikke »en myndighedsopgave« og det har ikke »tilstrækkelig samfundsmæssig interesse«.

Kommunalpolitikerne kunne også vælge at sige: »Folketinget har opfordret kommunerne til at medvirke til, at gasopvarmning skal erstattes med grøn opvarmning inden 2030. Hvis kommunens lokalråd har konkrete forslag til grøn varme, så vil vi give jer mulighed for at udsende brev til e-boks til alle i lokalområdet.«

Politikerne har myndighed og forvaltningen har adgang (inden for lovgivningens rammer) til at udsende brev til e-boks. Desværre har politikerne ikke truffet dette valg. Det synes jeg er dumt.

Indlæser debat