20-årig gik grassat i Skanderborg: Dømt for 13 lovovertrædelser på én dag

Dommen lyder på 15 måneders fængsel og udvisning i 12 år

21. maj 2020, 17.50

Foto: Jens Anker Tvedebrink

SKANDERBORG En 20-årig mand havde en rigtig dårlig dag i januar i år. På én og samme dag nåede han at begå 13 lovovertrædelser - heraf de 12 i Skanderborg, hvor han endte med at blive anholdt.

Nu har Retten i Horsens afgjort hans sag. Den er endt med fængsel i et år og tre måneder og derefter 12 års udvisning fra Danmark.

Tredje udvisningsdom

Den 20-årige er dog to gange tidligere blevet dømt til udvisning, uden at han faktisk er blevet sendt ud af landet.

Den mange lovovertrædelser begik han den 16. januar i år. Den første fandt sted i København, hvor han erkendte at have stjålet fra en herretøjsforretning, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Herefter tog han toget mod Jylland, men rejsen stoppede i Skanderborg, fordi han pludselig udøvede vold mod en togkontrollør. Politiet blev ringet op, og politifolk stod klar på stationen i Skanderborg, hvor den 20-årige blev anholdt. Ved anholdelsen fandt politifolkene en kniv på ham.

Han blev taget med til afhøring på politistationen på Skanderborg Fælled og efterfølgende løsladt.

Men knap havde han forladt politistationen, før han begik ny kriminalitet, for på den store parkeringsplads ved Fælleden brød han ind i syv forskellige biler.

Efter at have begået indbrud i bilerne begav manden sig videre ned i Skanderborg by, hvor han stjal en telefon fra en tilfældig kvinde og begik indbrud i en lejlighed, fortæller anklageren, Tobias Engby.

Han spurgte efterfølgende en taxachauffør om et lift. Men taxachaufføren nægtede at køre med manden, da han stod med en udslået foldekniv i hånden.

Kort efter kunne Sydøstjyllands Politi for anden gang anholde den unge mand på grund af taxachaufførens underretning og beskrivelse af den 20-årige.

Den 20-årige nægtede under sagen størstedelen af forholdene, men Retten i Horsens kendte ham skyldig på grundlag af de fremlagte beviser. Han modtog dommen og blev efterfølgende varetægtsfængslet til afsoning og senere udsendelse af Danmark.

Manden er to gange tidligere idømt udvisning af Danmark, men på grund af særlige omstændigheder aldrig udrejst af landet, oplyser Tobias Engby.

- Ved at sammenholde straffens længde med mandens tilknytning til henholdsvis Danmark og sit hjemland fandt retten at manden skulle udvises og at et indrejseforbud i 12 år var passende. sinn