Midt og Vestjyllands Politi: Nu sætter de strøm til folkevognen

Midt- og Vestjyllands Politi er en blandt fire kredse, der skal teste nye elektriske patruljevogne. De nye elbiler testes ved lokalpolitiet i Viborg og er allerede på vejene.

Udgivet:23. januar 2023, 07.52

Læsetid:1 minut

Torsdag den 19. januar landede de nye elbiler hos politiet i Viborg.

Der er tale om to uniformerede Volkswagen ID4 GTX, og de har allerede kørt de første kilometer på de midtjyske veje.

Politikommissær Kim Steiniche, der er leder af logistikafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi er glad for, at politikredsen skal være med til at teste de nye elektriske patruljevogne.

- Det er klart, at der kan være stor forskel på kørselsbehovet og –mønsteret på tværs af politikredsene. I Midt- og Vestjyllands Politi har vi væsentlig større afstande end vores kolleger i for eksempel København. Derfor glæder det mig også, at vi i Midt- og Vestjyllands Politi er en af de kredse, der nu skal teste de nye elektriske patruljevogne. Kan de stå distancen i forhold til det, vi har brug for, at vores patruljevogne kan yde?” siger Kim Steiniche om baggrunden for, at netop Midt- og Vestjyllands Politi er en af testkredsene.

De nye elbiler testes i 2023 i fire forskellige politikredse, så de bliver testet så bredt som muligt. Også beslutningen om, at det netop er i Viborg, bilerne testes i Midt- og Vestjyllands Politi, er der en god grund til.

- Vi valgte, at det er i Viborg, de nye patruljevogne skal testes i Midt- og Vestjyllands Politi, hvor der er mulighed for at teste dem i både by- og landmiljø. Desuden har vi fået installeret flere ladeløsninger på Politistationen i Viborg i forbindelse med testforløbet, fortæller Kim Steiniche videre.