Pris til frivillig fra Fårvang: »En vaskeægte ildsjæl som fortjener anerkendelse«

Kenneth Gjøttrup Kristensen fra Fårvang Motion blev månedens frivillig i DGI Midtjylland

10. september 2020, 13.30

Det var Michelle Birch Christiansen, der stod bag indstillingen til Kenneth Gjøttrup Kristensen som månedens frivillig. Ud over sit engagement som formand for Fårvang Motion er han også aktiv på mange andre fronter i Fårvang.

PRISUDDELING: Da der i lørdags var sponsorcykelløb i Fårvang, blev Kenneth Gjøttrup Kristensen en overrasket modtager af buket og diplom som månedens frivillig i DGI Midtjylland.

Det var konsulent Anni Lyskjær, der overrakte hæderen med blandt andet følgende ord fra indstillingen:

»Kenneth har de seneste år været formand for Fårvang Motion. Han er en person, der har en finger med i alt - en person man altid kan henvende sig til, og hvor man kan være sikker på, at få et svar samme dag. Han er som frivillig foreningsmand en konstant inspirationskilde og meget afholdt af alle i byen. Der er altid en god stemning omkring Kenneth K, og han er altid villig til at hjælpe. Han kæmper for lokalsamfundet - dette på trods af, at han er flyttet til Silkeborg - en vaskeægte ildsjæl som fortjener anerkendelse.«

Det er dog ikke bare Fårvang Motion, der har glæde af Kenneths engagement. Han kæmper hele tiden for udviklingen i den lokale idrætsforening, uanset hvilken sportsgren det gælder. Udover at være formand for Fårvang motion, sidder han med i Fåremarkeds-udvalget, revisor i borgerforeningen, deltager i revyen og hjælper alle de steder, hvor der måtte mangle en hånd i HFIF, fortæller Michelle Birch Christiansen, der stod bag indstillingen.

Leder i barndomskluben

Kenneth Gjøttrup Kristensen er revisor hos BDO og læser til cand merc aud. i Aalborg.

Selv om han i dag bor i Silkeborg, hindrer det ham ikke i at være en særdeles aktiv foreningsleder i barndomsklubben Horn-Fårvang IF. Han har været formand for motionsafdelingen i cirka fire år og med i bestyrelsen nogle år forinden.

- Ja, jeg kender vejen mellem Silkeborg og Fårvang rigtig godt. Jeg synes, det er spændende at være med i bestyrelsesarbejde. At se tingene gå op i en højere enhed. Man er jo nødt til at gøre noget, så vi kan holde gang i foreningen. Og så vil jeg gerne give noget tilbage, når jeg selv tidligere har nydt godt af andres engagement, fortæller han.

Kenneth Gjøttrup Kristensen har som barn og ung spillet fodbold og håndbold, men er nu selv aktiv i motionsafdelingen. Her har man som for eksempel fodboldafdelingen også godt fat i udlændinge, der bor og arbejder i området.

- Vi har i foreningen heldigvis god opbakning fra forretninger og erhvervsliv, som bidrager med sponsorstøtte og materialer. Det går selvfølgelig op og ned i de forskellige idrætter, men generelt er der godt gang i foreningen. Vi skal dog måske blive endnu bedre til at dele opgaver op i mindre dele for at få frivillige nok. Frivillighed er jo noget man giver tilbage til sin forening, siger Kenneth Gjøttrup Kristensen. mtl