Tange Sø skal bevares

Udgivet:22. juni 2022, 09.45

Læsetid:1 minut

Mette Nielsen
| men@herningfolkeblad.dk

BEVARELSE Tange Sø har gennem mine 16 år i politik været et af de emner, som er blevet diskuteret rigtig meget. Søen, som er en naturperle i landskabet, som inspirerer til udeliv og skaber glæde for mange mennesker i hverdagen.

Men med glæden følger også bekymringer om fremtiden, og den usikkerhed skaber frustration for mange mennesker i lokalområdet. Det kan jeg godt forstå. Som folketingskandidat i lokalområdet vil jeg gerne understrege, at jeg går ind for en bevarelse af Tange Sø.

Tange Sø er egentlig en smuk historie om at udnytte naturens kræfter.

Læs også
Troværdighed og tillid Troværdighed og tillid
Læs også:
Troværdighed og tillid

Først startede det med at skaffe et bedre og billigere alternativ til datidens kul.

Derudover er det også et stykke dansk industrihistorie, og værket vakte opsigt med den store bedrift at have kapacitet til at forsyne hele Midtjylland med elektricitet.

Selv nu i 2022 kan værket stadig forsyne ca. 3.000-3.500 husstande med grøn, CO2-neutral elektricitet.

Gennem tiden har søen udviklet sig til både elværk, lokal naturperle og hjemsted for Danmarks Energimuseum, som er en elsket attraktion for turister fra både ind- og udland.

Søen og området omkring den er en vigtig del af Viborg Kommunes kulturarv og Gudenåsystemet. Derudover er Energimuseet en national seværdighed med mange fritidsmuligheder og oplevelser.

Jeg mener, at »Tangestryget« er en god løsning på udfordringerne. Tangestryget skaber helt fri passage for alle arter og giver øget gydning af laks i selve løbet. Den løsning tilgodeser både EU-regler og lystfisker-ønsker.

Så budskabet fra mig er, at denne løsning skal afprøves og iværksættes før der foreslås andre langt dyrere og mere omfattende løsninger.

Derudover vil det være galimatias at sløjfe en CO2-neutral energikilde.

Dette bør her i 2022 veje ekstra tungt set i forhold til krigen i Ukraine og Ruslands ageren på energiområdet.

Læs også
Politikere kan blive midtjyske sø-helte Politikere kan blive midtjyske sø-helte
Læs også:
Politikere kan blive midtjyske sø-helte

Indlæser debat