Mr. Medborgerhus er stadig noget ved kulturen

Ove Hjorth Søndergård var gennem mange år leder af Medborgerhuset Toftebjerg i Them. I dag bruger han en del af pensionistlivet som formand for Egnsarkivet

Udgivet:08. september 2021, 12.00

Læsetid:1 minut

Der var stort rykind, da lederen af Medborgerhuset Toftebjerg i Them, Ove Hjorth, i 2014 blev fejret ved en reception i anledning af sit 40 års jubilæum som ansat ved Silkeborg Kommune. Ove Hjorth fik besøg af både familie, venner, kolleger og samarbejdspartnere, og blandt gæsterne var også børnebørnene Astrid og Poula. De dengang seks-årige tvillinger var kommet fra Fyn for at være med til at fejre deres bedstefar. Foto: Jens Anker Tvedebrink

FØDSELSDAG: Torsdag den 9. september fylder Ove Hjorth Søndergård 70 år. Han er nok mest kendt som leder af Medborgerhuset Toftebjerg i Them, indtil det blev bibliotek for fem år siden.

Ove Hjorth er født og opvokset på Søndermarken i Viborg, hvor han gik på katedralskolen. Senere uddannede han sig til lærer på Silkeborg Seminarium. Herefter fik han ansættelse som lærer ved Bryrup skole, hvor han var med til at indføre ikke-fagdelt, ikke årgangsdelt undervisning i åbenplan og frivillig fritidsundervisning.

Da stillingen som leder af Medborgerhuset blev ledig, søgte han den og fik den. Huset blev med hjælp fra en række frivillige gennem årene kendt som et godt spille- og madsted. Et enkelt år nomineret til Årets Spillested. Mange danske kunstnere har optrådt her: Peter Belli, Poul Krebs, Jan Gintberg blandt mange. Også internationale kunstnere som Focus, Fairport Convention, Björn Afzelius plus en del musikere from overthere.

I dag nyder han pensionisttilværelsen i Bryrup. Hans store interesse for historie får han afløb for i Egnsarkivet, som han er formand for. Den daglige gåtur bliver suppleret med den ugentlige Idræt om Dagen tur. Også her tager han en tørn i styregruppen.

Han glæder sig til sammen med sin kone at genoptage de årlige Grækenlandsture, hvor det indtil nu er blevet til over 30 forskellige.

Fødselsdagen fejres ved forskellige lejligheder med familie og venner.

MTL