OL-bejler fra Silkeborg stopper karrieren

Kajakroeren Line Langelund har ikke motivationen til endnu en OL-satsning

29. maj 2020, 15.37

Line Langelund kommer oprindeligt fra Virklund, men bor nu i Bagsværd. Foto: Martin Ballund

KAJAK OL i sommer i Tokyo skulle have været højdepunktet for Line Langelund efter flere års stenhårdt arbejde.

Men så kom coronaviruspandemien i vejen, og legene blev udskudt et år.

Siden har kajakroeren fra Silkeborg Kajakklub kæmpet for at genvinde motivationen til endnu en satsning på at komme med i den danske kajakfirer til OL, men hun har i stedet valgt at stoppe karrieren på topplan,

Det meddeler Dansk Kano og Kajak Forbund fredag.

– På tværs af sportsgrene har udsættelsen af OL påvirket atleter meget forskelligt, og det gælder også vores egne. Nogen har været glade for at få et år ekstra til at blive endnu bedre eller komme sig ovenpå skader, man har døjet med. Andre – og til dem hører Line – har tabt motivation og lyst, siger Lars Robl, der er sportschef i forbundet.

- Begge reaktioner er helt normale, men for Line har det bare ikke været muligt at genfinde den motivation og lyst, som er helt afgørende for en eliteatlet. Har du ikke den motivation og lyst med dig, kan du ikke skabe den fremgang og de resultater, du ved, du kan præstere, siger han.

Virklund-pigen Line Langelund har længe haft planer om at påbegynde tandlægestudiet efter sommerferien, og det har været medvirkende til beslutningen.

- For Line har det været en svær tid, hvor der har været mange følelser i spil, men hun har taget sig god tid til at mærke efter og træffe den for hende rigtige beslutning om at stoppe. Og det er ene og alene hendes egen beslutning, for kun på den måde kan det blive den rigtige beslutning for hende og for os, selv om vi naturligvis ærgrer os over at måtte sige farvel til en særdeles dygtig atlet, en fantastisk person og en vellidt holdkammerat, siger Lars Robl.

Han mener, at beslutningen fortjener kæmpe respekt.

– Det handler helt og holdent om Line og om en fantastisk atlet, som har bidraget stort til os alle med sin dedikation, sin holdånd og altid positive og smilende væsen. Så tæt på at få OL-drømmen opfyldt har det ikke været nemt for hende at sige fra, så hendes beslutning fortjener dyb respekt fra alle. Hun mødte også kun dyb respekt og anerkendelse, da hun fortalte de andre piger omkring firerkajakken om sin svære beslutning, siger Lars Robl.