Bente Smørrebrød fylder 80

Bente Kastberg drev i sin tid smørrebrødsforretning i Ans, hvor hun også leverede mad til selskaber

12. maj 2020, 12.30

Nu om dage nyder Bente Kastberg livet i Ans sammen med familie og gode venner.

FØDSELSDAG: Bente Kastberg - eller Bente Smørrebrød, som hun ofte omtales til daglig - fylder 80 år fredag den 15. maj.

Efter at hun solgte sin smørrebrødsforretning, har hun haft sin dagligdag i Ans, hvor hun har nydt at hjælpe sine børn med forskellige gøremål i deres virksomheder. Hun nyder også at bage franskbrød og småkager til mange af byens borgere, til kortspil, og hvor det ellers kan gøre glæde.

Bente voksede op sammen med fem søskende på Allingskovgård, hvor hendes forældre i mange år var fodermesterpar.

Som ung fik hun en uddannelse som økonoma på Hammel Sygehus. Herfra flyttede hun til Ry for at overtage stillingen som bestyrer af Ry Hotel.

Men Bente var en pige, der var fyldt med energi og gå-på-mod, og hun ville gerne være selvstændig. Det skulle være noget med madlavning, så hun begyndte at sælge smørrebrød ud af huset.

I 1970 flyttede hun ind i slagterbutikken, der var ledig på Ansgården. Den første tid klarede hun arbejdet alene med lange arbejdsdage og et godt humør.

Efterhånden som forretningen blev udvidet med diner transportable, voksede omsætningen, så det blev nødvendigt med større lokaler. Bente gik i gang med at bygge en ny forretningsejendom på Teglgade med selvskabslokler, og der blev udvidet flere gange.

I dag nyder Bente Kastberg i høj grad, når hun kan være sammen med sine børn, børnebørn og de mange oldebørn, som hun er så heldig at have tæt på.

Hendes hjem er altid åbent for folk, der har lyst til at kigge forbi til en kop kaffe og lidt hjemmebag samt et spil kort i ny og næ.

På grund af corona kan hun desværre ikke samle sin familie og venner til fødselsdag.

Dagen fejres i stedet i Skagen med den nærmeste familie. mtl