80-årig svensk ildsjæl elsker sit Bryrup

Inger Nyboe Jensen har arbejdet på Bryrup og Frisholm Skole

7. juni 2019, 12.30

Fredag 7. juni fylder Inger Nyboe Jensen fra Bryrup, 80 år. Hun forelskede sig i den tre år ældre Knud tilbage i 1962 på en sprogskole, og hun husker, da han spurgte, om hun troede, de skulle sidde gamle sammen og med stok på en bænk senere i livet. Det skulle de, for her sidder de nemlig på Søvej i Bryrup. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FØDSELSDAG I 1962 mødte Inger Nyboe Jensen sin elskede mand, Knud.

De mødtes på en sprogskole i England. Han var fra Bryrup, og hun fra Stockholm.

Kærligheden blomstrede hurtigt mellem det svensk-danske par, og fredag 7. juni fylder Inger Nyboe Jensen 80 år - stadig med Knud ved sin side.

Siden 1964 har parret boet på Søvej 4 i Bryrup, men i længere perioder af deres liv har de også rejst og boet i flere forskellige lande i Afrika.

- Det har været et rigtig spændende og rigt liv på mange måder. Der har ikke altid været fred i de lande, vi boede i, men vi har samlet set haft det rigtig godt. Vi boede blandt andet tre år i Zambia, fordi der var så dejligt, siger Inger Nyboe Jensen.

Knud Nyboe Jensen var af flere omgange udsendt via Danida og senere blandt andet gennem Folkekirkens Nødhjælp. Flere af stederne udførte Inger Nyboe Jensen også sin lærergerning på de lokale skoler.

- Men da vores børn blev lidt større, så var det vanskeligt at være så meget væk fra Danmark, så jeg tog hjem til Bryrup med dem, og så var det kun Knud, der var af sted i perioder. Det var vigtigt for os, at børnene havde en god base her, siger hun.

Inger Nyboe Jensen har både arbejdet på Bryrup Skole og på Frisholm Skole, hvor hun i en lang årrække frem til sin efterløn var tilknyttet SFO'en.

- Det har været et dejligt arbejdsliv, men jeg valgte at gå på efterløn for at give plads til de yngre kræfter og være sammen med Knud. Det har jeg aldrig et sekund fortrudt, for vi har brugt tiden tæt sammen og rejst en del, siger Inger Nyboe Jensen.

Kærligheden på bænken...