Midtjyske Meninger: Troværdighed

23. november 2021, 12.48

Foto: Martin Ballund

Et kommunalvalg er overstået - næsten i hvert fald, for ikke alle nye byrødder har fundet deres pladser i de nye byråd. Nogle steder ser det hele ud til at gå pænt og ordentligt for sig, mens det andre steder ser ud som om, politikerne gerne prostituerer sig rent politisk for at få en borgmesterpost eller bare lidt indflydelse.

Nogle gange munder det ud i, at man får en titel, men måske ikke ret meget andet. Andre gange må man gå så meget på kompromis med egne ideer og meninger, at man næsten kommer til at understøtte det modsatte af det, man oprindeligt lovede at arbejde for.

Op til valget har der været løfter om, at alle de samfundsgrupper, der har det svært og lever et nøjsomt liv i det daglige, vil få det meget bedre. De skal virkelig prioriteres og næsten forgyldes - altså lige indtil krydsene er sat.

Derefter er man tilbage i den gamle gænge, hvor der skal spares på både børn og ældre. Det er nemt at sætte besparelser ind overfor de grupper, der ikke selv råber så meget op om det urimelige i det.

I det hele taget har der været fortalt mange eventyr af en hel del byrådskandidater. Folk, der er i min fremskredne alder, har hørt det masser af gange tidligere, og vi tror da ikke et hak på løfterne. Vi ved, at straks efter valget slutter eventyret, og der bliver hverdag igen, og jeg bliver SÅ træt af valgkampssnak.

Når man kender og er på fornavn med Bedstemor og lille Peter, er det klart, at dem vil man ikke udsætte for besparelser, men når det er i den store familie, hvor de kaldes »børnene« og »de ældre«, er det en helt anden snak, for der er de en del af en anonym gruppe, som man ikke kender personlig

Anne-Marie Rytter Pedersen

Det hele burde være såre enkelt. Man skulle bare se på kommunen som en stor familie med de penge og muligheder, der nu er. I familierne er der også ønsker om mange ting, men jeg tror og håber ikke, at man køber en ny bil eller andet teknisk tingeltangel, hvis det kommer til at betyde, at Bedstemor skal spise lunken havregrød, og lille Peter ikke kan blive passet på bedste vis.

Når man kender og er på fornavn med Bedstemor og lille Peter, er det klart, at dem vil man ikke udsætte for besparelser, men når det er i den store familie, hvor de kaldes »børnene« og »de ældre«, er det en helt anden snak, for der er de en del af en anonym gruppe, som man ikke kender personligt.

Det er nok ret almindeligt at ville stemme på en lokal politiker (Igen: Der er navn og ansigt på), for så kan det være, at den lille lokale »familie« bliver varetaget lidt bedre og mere omsorgsfuldt. Måske, måske ikke.

Jeg tror, vi ville være bedst tjent med at have politikere, der kan overskue en families økonomi og behov - både den lille og den store familie, så der blev taget hensyn til familiemedlemmernes basale behov, før der blev investeret i teknik og døde ting.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat