Vi er vilde med holdet: SIF sætter ny tilskuerrekord

Det officielle tilskuertal til bronzefesten mandag aften blev 8410, selvom det sandsynligvis var højere. Men der var nok til at sætte ny all time tilskuerrekord for Silkeborg IF

Udgivet:18. maj 2022, 06.25

Læsetid:2 minutter

Tilskuerne har strømmet til Jysk Park, og stemningen har nået helt nye højder. Foto: Martin Ballund

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

FODBOLD Silkeborg IF’s sensationelle resultater i løbet af sæsonen fik tilskuerne til at strømme til Jysk Park. De kom i så stort antal, at SIF har sat en ny all-time rekord for det gennemsnitlige tilskuertal på hjemmebanen i en sæson.

- Det er helt enestående. Vi har oplevet en fodboldfeber i Silkeborg, som man skal have et vist antal år på bagsmækken for at have oplevet lignende. Det er vi nogle stykker, der har, siger SIF’s kommunikationsdirektør Michael Ravn med et smil.

Han håber, at den store opbakning kan fastholdes i fremtiden.

- Det giver sult på mere, for nu er der sat nye standarder. Vi vil jagte en gentagelse i de kommende år, for Jysk Park som fodboldstadion kommer i den grad til sin ret nu. Vi har fået hævet bundniveauet i den her fantastiske sæson, hvor det har summet af fodbold i hele byen, siger Michael Ravn.

Efter de 16 hjemmekampe i Superligaen har 90.637 tilskuere besøgt Jysk Park. Det giver et gennemsnit på 5.665 pr. kamp. Det er det højeste, gennemsnitlige tilskuertal nogensinde i Silkeborg - og dermed overgår det guldsæsonen 1993/94, hvor der var 5.657 i gennemsnit på det gamle Silkeborg Stadion.

Tilskuertallet på Jysk Park bliver ikke mindre imponerende af, at de første runder i Superligaen var ramt af coronarestriktioner. Uden dem havde den nye rekord været noget højere,

- Isolerer vi hjemmekampene efter, alle covid19-restriktioner blev løftet den 1. september 2021, er tallet 6.524. Det er stærkt for en by af vores størrelse, og det hele understreger kun, at det for alvor er blevet rigtig fedt at gå til fodbold i Silkeborg, lyder det fra Michael Ravn

Hjælper spillerne

Opbakningen får store roser hos spillerne.

- Der bliver virkelig snakket om det i omklædningsrummet. Det giver noget ekstra til drengene på banen, så det er ikke kun på antal, men også bidraget fra fansene som har sat nye højder, siger kommunikationsdirektøren.

Kommunikationsdirektør Michal Ravn var også på stadion, da SIF blev dansk mester. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Det officielle tilskuertal til bronzefesten mandag aften blev sat til 8410 tilskuere, men på grund af en strømafbrydelse blev alle ikke talt med ved indgangene. De 8410 var imidlertid nok til at sætte ny sæsonrekord på Jysk Park.

- Jeg vil tro, at et reelle tilskuertal var op til 500 højere, men det kan vi ikke dokumentere, så derfor sætter vi tallet til 8410. Der er der dokumentation for, siger Michael Ravn.

Selvom bronzefesten mandag aften ikke blev den store oplevelse på banen, var der alligevel massiv opbakning og fejring af de ellers noget slukørede SIF’ere inde på banen.

- Jeg må indrømme, at jeg fik en tåre i øjenkrogen. Det var så smukt og rørende, at fansene kvitterede for sæsonen på den måde. Det var fuldstændig fantastisk, siger Michael Ravn.

Indlæser debat