Jyske Bank: Negativ rente for kunder med 250.000 i banken

Jyske Bank går skridtet videre i forhold til indlån

25. februar 2020, 08.13

Anders Dam ordførende direktør i Jyske Bank.

SILKEBORG Jyske Bank i Silkeborg går nu skridtet videre på grund af den negative rente.

Banken oplyser i forbindelse med tirsdagens årsregnskab, at banken nedsætter grænsen for, hvor meget man kan have stående i banken uden at betale negativ rente:

»Da det negative renteniveau forventes at fortsætte i flere år frem, finder Jyske Bank det nødvendigt med virkning fra 1. maj 2020 at fastsætte en grænse på 250.000 kr. for, hvornår privatkunder skal betale negativ rente af indlån.Det betyder, at man kan have 250.000 kr. stående på sin NemKonto uden at betale negativ rente«, lyder det i en meddelelse fra banken.

Ægtepar må dog have 500.000 kroner stående uden at betale for det.

Det betyder dog, at kunder skal betale negativ rente af indestående på alle andre konti. På indlånskonti til børn samt børneopsparing er grænsen 100.000 kr.

Ordførende direktør Anders Dam siger i forbindelse med dagens årsregnskab, at banken forsøger at hjælpe kunder, der bliver ramt af den negative rente.

- De hidtidige erfaringer med rådgivning af vore privatkunder, som berøres af negative renter, er positive. Rådgivningen viser kunderne en eller flere måder til at undgå at blive berørt af de negative renter. Det forventes fortsat at gøre sig gældende, selvom grænsen for friholdelse af negative renter sænkes, lyder det fra Anders Dam.