Hvorfor genindkalde i Silkeborg og ikke i Randers?

9. oktober 2020, 12.26

Foto: Martin Ballund

SYGEHUSSAGEN Randers har ikke overholdt Sundhedsstyrelsens vejledning fra 28. februar. Det har de andre sygehuse heller ikke. Men kun Silkeborg sygehus er blevet straffet af koncerndirektør Ole Thomsen.

Vi - Jørgen Winther og Ulrich Fredberg - havde fornøjelsen af at blive vist rundt på Røntgenafdelingen på Regionshospitalet i Randers. Det er på mange måder en velfungerende afdeling, så det var en fornøjelse. Og vi fik en rigtig god dialog med ledelsen, Jonas Dahl og Lone Winther.

Vi havde specielt fokus på udredning af patienter mistænkt for lungekræft. Randers har overholdt det ene regelsæt fra Sundhedsstyrelsen, men ikke det andet. Det skaber forvirring. Her er forklaringen.

Vi konstaterede at Randers ikke har overholdt Sundhedsstyrelsens skærpelse fra 28. februar i år, hvori sundhedsstyrelsen meddeler, at alle patienter med mindste mistanke om lungekræft skal indkaldes til en højdosis CT-scanning. Dette er ikke sket i Randers. Derimod har Randers overholdt Sundhedsstyrelsens kræftpakke fra 1. april 2019.

Koncerndirektør Ole Thomsen har truffet beslutning om at ca. 100 patienter skulle genindkaldes fra Silkeborg til en højdosis CT-scanning. Hverken Silkeborg eller Randers havde overholdt skærpelsen fra Sundhedsstyrelsen.

Det relevante spørgsmål til Ole Thomsen: Hvorfor genindkalde patienter fra Silkeborg, og samtidig sige nej til at genindkalde patienter fra Randers?

Det vil vi meget gerne have en forklaring på fra Ole Thomsen.