Kalle fra Ry fylder 80

Spillemanden fra Ry har spillet op til fest i snart 60 år, og i morgen søndag fylder han 80 år

26. september 2020, 08.30

Kalle fra Ry kan tage hele orkestret med under armene, når han tager ud og spiller op til fest på harmonika og keyboard.

FØDSELSDAG: Siger man navnet Karl Bernhard Nielsen, vil der nok ikke være så mange, der umiddelbart vil nikke genkendende til det. Siger man derimod Kalle fra Ry vil de fleste til gengæld straks være med. For det er under det navn, spillemanden fra Ry igennem snart 60 år har spillet op til fest og dans ved utallige sammenkomster i pensionistforeninger, på plejehjem og til private fester rundt om i hele Midtjylland.

Søndag den 27. september fylder Kalle fra Ry 80 år.

Musik har altid fyldt meget i Kalles liv. Han startede som 18-årig med at købe en harmonika, og så er det gået slag i slag. I 1962 startede han en gruppe, han kaldte Mixtetten, og den kørte han med i mange år. Derefter fortsatte han alene med orgel og harmonika og kører nu på 59. år med at tage ud og spille og underholde folk. Derudover leder han i dag Låsby Harmonikaklub

Som erhverv uddannede Kalle sig som bager og skiftede senere bagerlivet ud og blev derefter ansat som pedel på Bjedstrup skole og Mølleskolen i Ry.

I fritiden er Kalle den helt store havemand, og han har også danset folkedans i rigtig mange år. Kalle står også for servering af kaffen til aftenhøjskolen på Bjedstrup skole og har gjort det i 34 år.

Udover det er den store interesse at køre på ture med campingvognen i ind- og udlandet. MTL