Oplæg til fremtiden

Udgivet:09. august 2022, 11.01

Læsetid:2 minutter

Jørgen Lægdsgaard. Gunilslund 13 Silkeborg

FREMTID Jeg er ikke Jules Verne men en ældre og lidt erfaren mand på 78.

Et moderne land skal ikke styres fra rødt eller blåt, men fra midten og dermed en udeladelse af ekstremerne.

USA - Rusland - Kina. Nej vi er Danmark som er demokratisk, som måske ikke helt er så moderne og retfærdigt, når én stemme kan afgøre fremtiden.

De senere år er alt blevet mere og mere bureaukratisk, hvilket er meget tidskrævende for mange offentlige institutioner. Det bør afskaffes således, at personalet kan bruge tiden, der hvor den er tænkt og hvor der er behov.

Et eksempel er: Byg flere seniorbebyggelser, således at gamle ikke er tvunget til at skilles, men kan blive sammen i eget hjem og eventuelt få hjemmehjælp ved behov. Det kræver færre plejehjemspladser.

Luk jobcentrene, som giver ca. 9000 ledige, der vil kunne overføres til sundhedssektor, fængselsbetjente med videre.

FOA har lavet en annalyse blandt deres medlemmer hvor ca. 60 procent sagde, at der skulle være bedre arbejdsbetingelser og bedre løn. Det samme gælder for blandt andre sygeplejesker.

Inden for ganske få år skal alle der har bil have en elbil. Dette kræver mange ladestandere ved hjemmene.

De af os der bor i seniorbofællesskaber har strengt taget ikke brug for hver sin bil. Hvis vi har nogle få el-delebiler suppleret med cykler, el-cykler, el-kabine-crossere og flere bybusser, vil dette spare på antal parkeringspladser i midtbyen, hvor man eventuelt kunne kræve, at der skulle en speciel tilladelse til færdsel.

Under alle omstændigheder forbyde færdsel med benzin/diesel i selve bymidten.

I et boligkompleks som vores kunne man desuden foreslå solceller på tagene og jordvarmeanlæg.

Hvis man så slutteligt indførte en max temperatur indendørs om vinteren med anvendelse af lange uldne underbukser og varmt tøj i øvrigt, så kunne man stadig klare sig bedre end bønderne i gamle dage, som måtte sove hos dyrene.

Indlæser debat