112

Update: Der arbejdses fortsat på at bjærge væltet lastbil

En Mercedes kom over i modsatte vognbane i Hjøllund. Det spærrer hovedvej A13 i mange timer

2. december 2019, 10.11

Lastbilen var læsset med stearinlys. Lasten skulle bjærges og chaufføren klippes fri af kabinen, før det store køretøj kunne bjærges af en sværvognstransport. Foto: Peter Erfurt.

HJØLLUND I nat klokken 03.51 kom en Mercedes personbil på afveje, da føreren, en 53-årig kvinde fra Viborg, af foreløbig ukendte årsager kom over i den modsatte vognbane på hovevej A13 i Hjøllund.

Årsagen kan meget vel være glat føre, for kort efter uheldet blev der rekvireret saltning af de glatte veje.

Sammenstødet skete ud for Viborg Hovedvej 19. Personbilen endte i grøften. Det samme gjorde lastbilen, som var efterspændt en hænger, der var fuld af stearinlys.

Hovedvejen blev spærret, og det var forventet, at vejen ville være farbar ved 12-tiden - otte timer efter uheldet. Nu oplyser politiet imidlertid, at bjærgningen af lastbilen er mere kompliceret end først antaget. Derfor er genåbningen af Hovedvej A13 udsat på ubestemt tid.

Politiet og fire mand fra politihjemmeværnet etablerede omkørsel ad Adlersvej/Hedevej. Der blev også bedt om assistance fra Beredskabsstyrelsen til at få lasten bjærget. Brand og Redning i Silkeborg sendte frigørelsesmateriel til uheldsstedet, hvor lastbilchaufføren, en 57-årig mand fra Skive, var fastklemt i førerkabinen.

Han blev klippet fri af vognen, og er ifølge politiet sluppet uskadt. Det samme er kvinden.