Mindeord: Bodil var en arbejdsom og nøjsom kvinde

Bodil Bredmose Jensen, Them Østergård, er død i en alder af 83 år. Som landmand fyldte kærligheden til dyr og jorden meget. Hun arbejdede i hjemmeplejen i Them i mere end 40 år, og i Silkeborg og Omegns Folkedansere blev hun hædret med et livsvarigt æresmedlemskab

Udgivet:05. december 2022, 11.20

Læsetid:3 minutter

2 måneder siden

MINDEORD: På vegne af den efterladte familie har den yngste datter, Lissi Schulz Klokmose, skrevet følgende mindeord om sin mor, Bodil Bredmose Jensen, der døde mandag den 28. november:

Vores mor, svigermor, bedstemor og oldemor, i familien bare kendt som »Bedste«, er pludselig gået bort.

Bodil blev født i 1939 i Vester Ørum Mark. Hun voksede op som den ældste i en søskendeflok på et lille husmandssted under små kår, så hun lærte tidligt at være arbejdsom, nøjsom og ansvarlig.

Efter konfirmationen kom hun ud at tjene, hvor hun traf sin mand, Thorvald Jensen. De giftede sig med kongebrev, da Bodil endnu kun var 16 år, og hun flyttede ind på hans fødegård, Them Østergård, hvor hun boede til sin død.

Dans og musik fyldte meget i det unge hjem, hvor særligt folkemusik og folkedans var en stor interesse. Bodil var igennem en årrække formand for Silkeborg og Omegns Folkedansere, ligesom hun bidrog med sit talent for al slags håndarbejde som ansvarlig for foreningens folkedansedragter. Hun blev hædret for sin indsats med et livsvarigt æresmedlemskab af foreningen.

Det var på en rejse med dansen i 1974 til en venskabsforening i Arendal, Norge, at hun pludselig mistede sin ægtefælle. Efter en årrække alene fandt hun sammen med Johannes Vindelev fra Salten, som hun dannede par med til hans død i 2008.

Bodil var gennem livet en arbejdsom kvinde. Hun nåede at være ansat i Hjemmeplejen i Them i mere end 40 år og oplevede dermed, at hendes stillingsbetegnelse ændrede sig fra »husmorafløser« til »social og sundhedshjælper«.

Som indbegrebet af Varme Hænder nåede hun at være meget for mange - både ældre i deres sidste år i hjemmet og for dem, der bare i en periode havde brug for de ekstra kvindehænder, for at få livet og familien til at hænge sammen.

I mange år kørte hun tillige rundt med den varme mad til de ældre i de mest afsides beliggende dele af Them kommune. Det foregik i hendes lille, private bil, som på forunderlig vis altid kom frem året rundt og i al slags vejr.

Ved siden af sit job havde hun heste opstaldet og drev agerbrug på jordene, der hørte til Them Østergård, frem til arealet blev solgt til udstykning i 1995. En vej i området bærer fortsat gårdens navn.

Som landmand fyldte kærligheden til dyr og jorden meget. Gennem hele livet elskede hun sin have og i det hele taget at færdes udendørs. Lokale mødte hende på lange ski- og cykelture sammen med Johannes, til hest i skoven og senere på gåture sammen med Idræt om Dagen.

Også politik fyldte meget. Hun holdt sig velorienteret både i forhold til lokalpolitik, og på nationalt og internationalt plan. Hun læste meget og har gennem årene opbygget en ganske imponerende bogsamling.

Bodil efterlader sig fire børn, ti børnebørn og ni oldebørn. En stor familie, der var hendes stolthed, og som hun samlede hver sommer til fest i laden på Them Østergård.

Bodil var en stærk og selvstændig kvinde. Hun var frisk og klar i hovedet til det sidste. Med hendes død slutter næsten 70 års flittigt virke med udgangspunkt fra slægtsgården i Them.

Æret være Bodils minde.

Bodil bisættes fra Them Kirke

den 7. december kl. 13.00.

Indlæser debat