Fuglsang: Touren bliver en oplevelse for livet

Den danske cykelstjerne blev onsdag officielt udtaget til Tour de France. Det samme gjorde Andreas Kron

Udgivet:23. juni 2022, 10.27

Læsetid:2 minutter

Jakob Fuglsang kommer til Touren i god form efter sin tredjeplads ved Schweiz Rundt, hvor han undervejs bar den gule førertrøje. Foto: Ritzau Scanpix

CYKLING Sløret blev allerede løftet i den forgangne weekend under Schweiz Rundt, men nu er det også officielt: Danske Andreas Kron får Tour de France-debut, når løbet starter i København i næste uge.

I en pressemeddelelse bekræfter hans hold, Lotto Soudal, at Kron er blandt de otte ryttere, der skal køre det tre uger lange etapeløb.

Også Jakob Fuglsang fra Silkeborg er blevet officielt udtaget af sit hold, Israel Premier Tech, onsdag.

- At starte Tour de France i mit hjemland bliver en oplevelse for livet for mig. Jeg kan ikke vente med at komme i gang.

- Jeg er sikker på, at de danske fans vil gøre dette års Grand Depart til noget, der ikke vil blive glemt foreløbig, siger Fuglsang til holdets hjemmeside.

Føler sig i god form

Efter den samlede tredjeplads i Schweiz Rundt føler Fuglsang sig i god form.

- Jeg føler mig klar til Touren. Jeg har arbejdet hårdt for at nå til dette punkt, og jeg tror, at min form er, hvor den skal være lige nu. Touren er altid uforudsigelig, men jeg er med for at sætte mit aftryk på løbet og ikke bare være endnu et sæt ben i feltet, lyder det fra Fuglsang.

Ud over Fuglsang er Michael Woods, Chris Froome, Daryl Impey, Simon Clarke, Hugo Houle, Krists Neilands og Omer Goldstein med på mandskabet.

Kron får på sit belgiske mandskab selskab af Caleb Ewan, Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Philippe Gilbert og Tim Wellens.

- Med disse otte kan vi spille en rolle i stort set alle terræner i dette Tour de France, siger holddirektør John Lelangue.

Han håber på topplaceringer til sprinteren Caleb Ewan, som han kalder »en af de hurtigste ryttere i feltet«.

- Derudover har Philippe Gilbert, Andreas Kron og Tim Wellens i de seneste uger bevist, at de er i vældig god form. De vil garanteret være aktive på de sværere etaper og være med i udbrud, lyder det fra holddirektøren.

24-årige Andreas Kron kom til Lotto Soudal forud for sidste sæson. Han er foreløbig noteret for tre professionelle sejre, heraf to på World Touren.

Tour de France-feltet kører tre etaper i Danmark. Den første er en enkeltstart i København 1. juli. /ritzau/

Indlæser debat