112

Silkeborg-narkosag omhandler 93 kilo kokain

Silkeborgensere del af en bande, som tiltales for at have håndteret meget store mængder hård narkotika

7. november 2019, 14.39

Retssagen begynder i Retten i Viborg 16. december. Der er sat hele 20 retsdage af til sagen, hvor der først ventes at falde dom 23. marts. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Politiet og anklagemyndigheden løfter nu lidt af sløret for, hvor store mængder kokain, en narko-bande menes at have håndteret.

Som Midtjyllands Avis i slutningen af oktober kunne fortælle, så er tre mænd, der bor i Silkeborg, tiltalt i den omfattende sag. Dengang ville efterforskningsleder Jim Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politis Central Efterforskning ikke oplyse noget om stof-mængderne, udover, at det drejede sig om et tocifret antal kilo.

Nu viser det sig, at der er tale om en sag med endog meget store mængder.

Seks mænd i alderen 30 til 44 år er del af sagen. Heriblandt de tre Silkeborg-boende mænd, nemlig en 30-årig hollænder, samt to syriske mænd på 36 og 40 år.

Desuden er tre ukrainske mænd på 30, 37 og 44 år del af sagen.

Alle de mistænkte er tiltalt for på forskellig vis, at have del i indførsel, modtagelse eller overdragelse af den hårde narkotika. Samtlige er derfor også tiltalt efter straffelovens paragraf 191, der omhandler grov narkokriminalitet.

Ifølge anklageskriftet er to af mændene tiltalt for at have planlagt og foranlediget indsmugling af 93 kilo kokain fra Holland til Danmark. To er tiltalt for at have indsmuglet henholdsvis 41 og 52 kilo kokain. De to sidste er tiltalt for medvirken til indkøb og håndtering af henholdsvis 16,5 og 22,97 kilo kokain.

Det skulle være sket mellem 24. oktober 2017 og 17. juni 2018.

En udløber af den store narkosag var pågribelsen af den 45-årige silkeborgenser Abdulrazak Abdulla Hussein, som 29. september blev dømt for at have haft et kilo heroin, samt for forsøg på at købe halvandet kilo kokain.

Han fik seks års fængsel og udvisning af landet for bestandigt. Den irakiske mand har anket sagen til landsretten.

Yderligere en person, nemlig en 54-årig kvinde, spillede en rolle i det kriminelle netværk. For få dage siden blev Yogeswary Ananthan, Vejle, dømt for at have hvidvasket godt 5,8 millioner kroner gennem sit eget vekselbureau i Bredballe.

Den store narkosag med de involverede silkeborgensere begynder ved Retten i Viborg 16. december. Dommen ventes først at falde 23. marts.