EM-sølv til Silkeborg-gymnaster

Rasmus Steffensen førte an, da Danmark kæmpede sig til sølv ved EM i powertumbling

Udgivet:01. maj 2021, 20.06

Læsetid:1 minut

Fra venstre: Landstræner Oliver Bay, Adan Scharf Matthiesen, Rasmus Steffensen, Martin Abildgaard og Magnus Lindholmer. De fire første har tilknytning til Silkeborg Pigerne & Drengene. Foto: GymDanmark

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

2 år siden

GYMNASTER Danmark har det næstbedste herrehold i Europa i disciplinen powertumbling.

Det blev slået fast fredag, hvor det danske landshold med flere gymnaster fra Silkeborg Pigerne & Drengene sprang sig til sølv ved EM i Rusland.

Værtslandet Rusland tog guldet, mens Portugal snuppede tredjepladsen.

I den danske lejr er der dog tilfredshed med sølvmedaljerne. Landstræner Oliver Bay, der også er tilknyttet Silkeborg Pigerne & Drengene, sagde følgende efter konkurrencen, hvor gymnasterne får point efter en serie af spring.

- Jeg er super glad og stolt over gutterne i dag. De leverer præcis det, vi havde aftalt, og mere end det, sagde landstræneren.

Han fremhævede ikke mindst Silkeborg-tumbleren Rasmus Steffensen, der stod for den højeste score i konkurrencen, nemlig 39,900 point.

- Det må være én af de højeste scorer nogensinde, sagde Oliver Bay.

EM-debutanten Martin Abildgaard fra Silkeborg var også med til at springe andenpladsen hjem. Det samme var Adam Sharf Matthiesen, der repræsenterer Odense, men også har sin ugentlige gang i Silkeborg-klubben.

Adam Scharf Mathiesen har også kvalificeret sig til søndagens individuelle finaler, hvor der til gengæld ikke bliver deltagelse af Rasmus Steffensen og Martin Abildgaard.

På kvindesiden var Silkeborg-klubben repræsenteret ved Christine Mølgaard, der ikke har kvalificeret sig til de individuelle finaler. Og i team-gym måtte de danske kvinder tage til takke med en fjerdeplads.