Sådan kan du bruge mad til at få vin til at smage bedre

Overvej, hvad du serverer på tallerkenen, inden vinen hældes i glassene. Fedme og olier kan nemlig påvirke, hvordan rødvinens smag bliver opfattet.

11. april 2021, 12.08

Fedtmolekylerne, der kan gøre rødvinens smag mindre astringent og bitter, er særligt til stede i ost, kød og vegetabilske olier. (Arkivfoto) Regis Duvignau/Reuters

»Du skal ikke lade dig snyde af osten«.

Sådan lyder et gammelt spansk ordsprog, der skulle bygge på en historie om en vinbonde, der altid serverede et stykke manchegoost, inden han serverede sin vin.

Det fortæller Lisbeth Ankersen, som er uddannet kemiker og indehaver af InnovaConsult, som arbejder m...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 Timer



Adgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang





Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben