Hvor blev værdigheden i ældreplejen af?

14. oktober 2021, 12.36

ÆLDREOMRÅDET Kære Steen Vindum og andre byrådsmedlemmer i Silkeborg kommune.

Så er den gal igen…

Der er stor mangel på plejepersonale og penge, i ældreplejen.

Jeg oplever, som beboer, gang på gang, at personalet går ned med stress eller flygter fra faget. Og hvem er der så til at passe på os ældre?

Torben Pretzmann

Dette kan især mærkes, når man som beboer, på et af kommunens plejehjem, kun får bad én gang om ugen. Dette er dog såfremt, der er ikke er sygemeldinger i personalegruppen, da badet i så fald udskydes til ugen efter igen.

Men det er jo så et sted, hvor I kan spare, for vi fråser ikke med vandet på plejehjemmene. Dette er uværdigt og klamt, men det har i kære byrådsmedlemmer nok aldrig prøvet.

Jeg oplever, som beboer, gang på gang, at personalet går ned med stress eller flygter fra faget. Og hvem er der så til at passe på os ældre?

Jeg syntes, at det er en kommunal kerneopgave, at passe på børn, unge og ældre, men sådan er det tilsyneladende ikke.

Der er en grund til, at vores kære sosu´er, går ned én efter én. De skal løbe meget stærkt, for at kunne nå deres opgaver, og er der sygdom, så skal de tilbageværende løbe endnu stærkere, da der ikke er råd til eller mulighed for, at tage vikarer ind, da det er et omfattende problem på alle plejecentre i kommunen.

Nu har vi alle kunnet læse i avisen, at de er hårdt ramt på Toftevang plejecenter i Them.

Der er endnu en medarbejder, i kommunen, som har udtalt til avisen, at hun er bange for at gå ned med stress. Man skal da på ingen måder, være bange for at gå på arbejde, fordi man er bange for at blive syg af det.

Måske man skulle kontakte arbejdstilsynet, inden det går helt galt.

Jeg håber at I, som kommune, får et straks-påbud, og så håber jeg at I får en ordentlig »blodtud«, hvis dette ikke bliver bragt i orden hurtigst muligt.

I øvrigt, så forstår jeg slet ikke at I bruger 375.000 kr. på elcykler. Endda med gratis udlån. Det er skandaløst i mine øjne.

Hvis man vil have at folk skal låne en cykel, fordi vi er en outdoor-kommune, som I så smukt skriver. Så udlån da i stedet en almindelig trædecykel, da dette må kunne gøres langt billigere.

Jeg er udmærket klar over, at der er mange bakker her i Silkeborg. Jeg har selv cyklet meget, da jeg stadig var i stand til dette.

Kan man af en eller anden årsag, ikke cykle op ad bakkerne, så må man sgu trække den op. Man kan så, imens man trækker cyklen, nyde vores skønne natur, som I jo også har brugt mange penge på.

Indlæser debat...