»Oldfruen« er dampet af

Efter 20 år i røg og damp på badeanstalten i Silkeborg er Kirsten Jensen nu gået på efterløn

24. januar 2015, 05.15

Det var en tidligere ansat, der fandt på navnet »Oldfruen« til Kirsten Jensen, der på den måde blev drillet lidt med, at hun var den, der var ældst i gårde. Men hun har aldrig haft noget imod kælenavnet, hun synes, det er festligt. Og »Dampen« er også sådan et sted, hvor personalet godt kan give hinanden en gang røg. Sammenholdet har altid været godt, og det har også båret de ansatte igennem de svære tider, hvor badeanstalten ofte har været lukningstruet. Kirsten Jensen har også været glad for »alle de fantastiske gæster«, hun har mødt gennem årene. Og hun husker mange af dem. Blandt andet ham der altid præsenterede sig med: »Mit navn er Brandt - men jeg får et nyt i morgen.«

Tekst: Michael Tversted Lundsgaard

mlunds@mja.dk

Foto: Martin Ballund

ballund@mja.dk

Som så meget andet i Kirsten Jensens liv var det ved noget af en tilfældighed, at hun for 20 år siden blev ansat på Varmtvandsbadeanstalten i Silkeborg. Hendes far, Carl Jensen, kom her ugentligt sammen med en flok pensionistvenner, og da han erfarede, at en ansat, der sjovt nok også hed Kirsten, skulle holde, spurgte han sin datter, om det måske kunne være et job for hende. Hun var for nylig vendt hjem til Silkeborg sammen med sin familie, der havde være udstationeret tre år i Kuwait for APV Pasilac, hvor hendes mand Poul arbejdede. Og da Kirsten netop også lige havde gennemført en turistservice-uddannelse, tænkte hun: Ja, hvorfor ikke?

Så hun gik hen og talte med Børge, som bademesteren hed dengang, og snart efter var hun ansat. Det var den 1. januar 1995 - og lige pludselig er der så gået 20 år, Kirsten er samtidig blevet 63. Så nu er det blevet tid for efterløn, synes hun.

Sidste dag i »Dampen« ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben