Hvad med den tredje dagligvarebutik i Ry Øst?

Udgivet:12. november 2021, 11.24

Læsetid:1 minut

Af Jørn Rydahl Jensen. Brunhøjvej 2 Ry

AFKLARING På et velbesøgt vælgermøde i Ry Hallen den 4. november blev der desværre ikke tid til/mulighed for, at de fremmødte borgere kunne stille politikerne spørgsmål.

Jeg ville gerne have spurgt borgmester Frands Fischer (S) og udvalgsformand Claus Leick (SF), hvad der egentlig er sket med planerne for en tredje dagligvarebutik og udviklingen i Ry Øst, som der var livlig debat om for snart et år siden.

De var jo - om nogen - arkitekterne bag den lokalpolitiske kovending, som gav Brugsforeningen Tryg serveretten på det område, hvor de har opkøbt en række ejendomme, hvor den tredje dagligvarebutik skulle/skal placeres og bygges/udlejes af Brugsforeningen Tryg.

Samme Claus Leick, Jørgen Naut (S) og Anne Heeager (R) skrev ovenikøbet i et læserbrev i marts: »Vi er sikre på, at der hurtigt kommer til at ske noget i Ry Øst«.

Senere skrev formanden for Brugsforeningen Tryg, Carsten Bank-Mikkelsen, at man, efter »et stort pres fra medlemmerne«, havde valgt at give Rema 1000 førsteret til at vælge deres placering. Det vil så betyde, at Superbrugsen skal jævnes med jorden for at please Rema 1000.

Et flertal i byrådet havde i marts fokus på ubrudt torvedannelse, den bedste løsning i forhold til trafiksikkerhed, og - ikke mindst - at sikre fremkommelighed til området i forhold til den både udsatte og - i fremtiden - tungt belastede Kildebjerg-rundkørsel.

Jeg spørger derfor: Hvad er planerne nu? Og hvad har de efterfølgende analyser anbefalet?

Vi er mange små og større virksomheder i Ry Øst, som mangler en afklaring. Især de virksomheder, som for tiden er lejere hos Brugsforeningen Tryg, og som ikke ved,om de er »købt eller solgt«.